Investiția de la spitalul din Caransebeș, în plină derulare!

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru

Cabinetele de radiologie de la parterul spitalului vor fi dotate cu mai multe aparte performante, de ultimă generație, astfel încât pacienții să nu mai facă drumuri până la Reșița sau Timișoara pentru o simplă investigație.

Printre dotările care vor ajunge la Caransebeș se numără un RMN, un angiograf multifuncțional și un mamograf, astfel că municipalitatea intenționează să extindă serviciile și la parterul fostei policlinici.

Potrivit Ordinului ministrului, primăria va reînființa ambulatoriul în cadrul unității spitalicești. Prin urmare, medicii care au cabinetele private în acest spațiu vor fi mutați la etajul al doilea sau își vor găsi singuri alte locații.

,,Trebuie făcută o diferențiere între cabinetele medicale în care medicii consultă pacienții doar pe bază de trimitere medicală, serviciile fiind decontate, și cabinetele private care nu au contract cu Casa de Sănătate”, a declarat primarul Marcel Vela.

Decizia a fost luată pentru a veni în sprijinul cetățenilor, dar și pentru obținerea unui contract consistent cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienții să beneficieze de servicii gratuite și să nu mai fie obligați să își facă investigațiile la cabinetele private.