Centru județean de îngrijire pentru animalele fără stăpân din Caraș-Severin

Ionuț Popovici, candidatul PMP la funcția de președinte al CJ Caraș-Severin, este un iubitor de animale și a demonstrat în nenumărate rânduri afecțiunea pentru patrupede, având el însuși în grijă 4 căței și două pisici.

Pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân ce populează mai toate localitățile cărășene, președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, propune în programul său „10+” pentru cărășeni un centru județean pentru îngrijirea animalelor. „Un astfel de centru ar rezolva în mare măsură problema. Adăposturile de câini administrate de primării sunt, în cea mai mare parte, pline. Din păcate, cărășenii nu sunt deschiși spre a adopta un animal sau, în cele mai multe cazuri, caută un câine de rasă. Dar să știți că animalele iubesc la fel de mult, indiferent de ce anume scrie în carnetul lor de sănătate. Revenind. Acest centru județean va fi gestionat de Consiliul Județean, dar în parteneriat cu administrațiile publice locale, astfel încât problema animalelor fără stăpân să fie controlată la nivelul întregului județ”, spune Ionuț Popovici.

Printr-un astfel de centru se vor crea și câteva locuri de muncă, dar Popovici pune și o condiție sine qua non celor care vor fi selectați: „vor fi acceptate doar persoanele care știu să prețuiască prietenia unui animal, care conștientizează că fiecare animal are un suflet și anumite nevoi pe care, dacă nu ești dispus să i le îndeplinești, nu ești potrivit pentru un astfel de loc de muncă”.

Centrul va funcționa în principal pentru câinii fără stăpân, însă vor fi acceptate și pisicile pentru că, din păcate, în ultimii ani și ele s-au înmulțit nepermis de mult pe străzile din Caraș-Severin. Campaniile de sterilizare, deși destul de frecvente, nu au câștigat încă atât cât ar trebui disponibilitatea cărășenilor, chiar dacă sunt gratuite. Totuși, promite liderul PMP, astfel de campanii vor fi organizate și prin acest centru județean de îngrijire a animalelor și acesta este convins că vor exista medici veterinari care se vor alătura acestui demers.

„Am destui prieteni și în mediul privat care ne vor sprijini, așa că acest centru pe care plănuim să îl deschidem cât mai curând va fi unul al comunității, până la urmă, și orice persoană cu bune intenții ni se va putea alătura. Mă bazez pe cărășenii cu suflet. Fiecare animal merită o casă, iar Consiliul Județean e pregătit să i-o ofere. ȘI grija față de aceste suflete arată că suntem cu toții pentru Caraș-Severin”, mai arată liderul PMP, Ionuț Popovici, candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean.

(E)