Centru de zi cu porți deschise pentru toți copiii

Centrul de zi din Caransebeș are în plan să-și deschidă larg porțile nu doar pentru micuții care provin din familii dezorganizate. Din nevoia de dezvoltare și din dragoste pentru cei mici, centrul care găzduiește zilnic zeci de micuți gugulani are planuri îndrăznețe.

Un număr de 43 de micuți frecventează zilnic centrul de zi din Caransebeș. De micuți se ocupă educatori și psihologi specializați. Chiar dacă pentru moment centrul este un after-school pentru micuții care provin din familii dezorganizate, planurile de extindere a activității așteaptă să fie concretizate.

Copilașii care trec pragul centrului de zi au la dispoziție atât personal specializat care să le poarte de grijă și să-i ajute la teme, cât și o masă caldă și transport. O firmă specializată de transport se ocupă cu aducerea celor mici la centru și cu transportul acestora spre case.

Pe agenda care presupune dezvoltarea serviciilor sociale de la centru se are în plan creșterea numărului de beneficiari. Astfel, centrul de zi și-ar putea deschide porțile pentru toți micuții, nu doar pentru cei care provin din familii dezorganizate. Până atunci însă, cadrele didactice și personalul au grijă ca cei 43 de copii care frecventează locul să aibă parte de toată dragostea și îngrijirea de care au nevoie.

Avem zilnic 43 de copii care frecventează, avem personal specializat, educatori, psihologi, copiii se bucură și de o masă caldă în fiecare zi, și de transport. Încercăm să dezvoltăm servicii sociale și să creștem numărul de beneficiari. Acest centru de zi este un after-school pentru copiii care reprezintă cazuri sociale. În viitor intenționăm să deschidem porțile și pentru copiii care nu provin neapărat din familii dezorganizate, nu sunt cazuri sociale. Ne interesează ca numărul de beneficiari să crească”, a explicat Nicolae Codrea, din partea centrului de zi din Caransebeș.