Centru de consiliere pe tema vaccinurilor la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. De când ar putea funcționa?

vaccin,spitlal
untitled design set 970x90 px

Specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara vor să vină în sprijinul pacienților, dar și al medicilor de familie în cazul în care au nevoie de informații legate de schemele de vaccinare. Totul va funcționa sub forma unui centru de consiliere.

Inițiativa a pornit și în contextul apariției vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2, dar doctorii spun că există semne de întrebare și în ceea ce privește alte scheme de imunizare.

„Am văzut că mulți medici de familie resimt lipsa unui centru în care să beneficieze de consiliere, indiferent de vaccin. Nu neapărat de SARS-CoV-2. Discuția a fost legată de alte vaccinuri. De exemplu, sunt diferite persoane care nu pot să facă vaccinuri. Sau vin din străinătate, se repatriază și trebuie să recupereze acele vaccinuri. Sunt anumite vaccinuri care în străinătate nu se fac și se fac în România. De exemplu, pentru TBC. Și atunci există anumite scheme pentru recuperare, dar nu toată lumea știe pentru că nu sunt vaccinologi. Am simțit că există nevoia unui centru de consiliere și vrem să facem acest centru de consiliere pentru oricine are nevoie de informații. Va fi o persoană sau două care va fi accesibilă prin telefon cel mai probabil și care să poată răspunde la orice întrebare legată de vaccin. Dacă nu știe, nu este nicio rușine. Se informează de la persoanele mai abilitate și va da răspuns ziua următoare. Probabil că vom încerca în luna septembrie, sfârșitul lunii să dăm drumul. Este doar o gândire, dar eu cred că se va materializa pentru că am avut doar reacții pozitive la această idee”, a spus medicul Virgil Musta.

Automat, vor fi oferite și informații legate de vaccinurile împotriva SARS-CoV-2.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Eu am avut la un moment dat pe Facebook, pe City Doctors, zeci de întrebări legate de vaccinare. Întrebări concrete. Am următoarea boală… mă pot vaccina? Răspundeam la tot. A fost un concurs de 100 de întrebări. Ulterior am avut întâlniri cu o serie de societăți comerciale ca să discut concret despre acest subiect. Angajații mi-au pus întrebări sau au trimis pe mail și au fost unele cazuri dificile. Nu am reușit pe moment să dau răspunsul, m-am consultat cu persoane mai abilitate. Erau cazuri interesante și dificile. Aceștia merită un loc în care să poată beneficia de un sfat profesional”, a mai spus Virgil Musta.

Documentul în care medicul Virgil Musta a răspuns la cele mai frecvente întrebări legate de vaccinurile împotriva SARS-CoV-2 poate fi consultat AICI.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/