Centru de carantină la hotel, piață închisă, cort de triaj epidemiologic! La Sânnicolau Mare se iau măsuri împotriva răspândirii COVID-19

Oraşele din Timiş luptă împotriva noului virus. Printre acestea se numără și Sânnicolau Mare, unde s-au luat diferite măsuri după decretarea stării de urgenţă. În curtea spitalului orăşenesc a fost instalat un cort de triaj epidemiologic, iar în incinta unui cunoscut hotel din oraş funcţionează un centru de carantină cu 30 de locuri.

Măsuri de evitare a răspândirii COVID-19 s-au luat deja și la Sânnicolau Mare. Odată cu depășirea a 100 de cazuri de coronavirus confirmate la nivel național și intrării României în scenariul 3, orașul timișean s-a adaptat noului context. Astfel că în curtea spitalului orășenesc, la ordinul Ministerului Sănătății, a fost instalat un cort de triaj epidemiologic. Orice pacient, indiferent de specialitatea medicală pentru care vine la spital, va trece prima dată prin triaj. De asemenea, un cunoscut hotel din oraș a fost transformat în centru de carantină, cu 30 de locuri puse la dispoziție.

„În baza unui ordin național, fără posibilitatea ca autoritățile locale să refuze, în orașul nostru, în incinta unui cunoscut hotel, funcționează un centru de carantină cu 30 de locuri, unde sunt aduse persoane suspecte de coronavirus, care nu prezintă simptome, dar care trebuie să treacă prin perioada de carantinare. Cei depistați pozitiv sunt transferați către unitatea medicală din Timișoara. Locația se află sub pază permanentă, asigurată de Poliție, iar hrana și materialele necesare igienei sunt asigurate de ISU și Direcția pentru Sănătate Publică. Astfel de centre există și în alte localități și fac parte dintr-un plan de măsuri menit să protejeze populația de răspândirea coronavirusului”, a precizat Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

De asemenea, în scopul prevenirii transmiterii infecției cu coronavirus, în contextul epidemiologic existent în județul Timiș, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sânnicolau Mare a decis închiderea Pieței Agroalimentare până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, dacă este cazul.