Mii de elevi și preșcolari din Timiș nu pot accesa platformele educaționale pentru că nu au internet, telefoane mobile sau laptopuri! Se cere ajutorul ONG-urilor și al companiilor IT!

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Timiș trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, deși au posibilitatea să învețe online, elevilor le lipsesc accesul la internet sau dispozitivele de pe care să se poată conecta. Există și cadre didactice în aceeași situație.

Potrivit unei statistici care include 132 de unități de învățământ din județ, în mediul rural sunt 4.679 de elevi, 790 de preșcolari și 79 de cadre didactice care nu au acces la internet. Mai mult, peste 4.300 de elevi, peste 732 de preșcolari și 100 de profesori nu au dispozitive precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri de pe care să se poată conecta la internet.

„Colegii mei, cadrele didactice din Timiș, au început de săptămâna trecută să desfășoare activități de e-learning, un număr impresionant de școli având deja conturi funcționale pe diferite platforme de învățare. Nici unitățile de învățământ special și special integrat nu neglijează copiii, acestea desfășurând online activități cu caracter terapeutic și instructiv-educative. Pentru că nu dorim să lăsăm niciun copil în urmă și pentru că suntem conștienți că există și copii care provin din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic sau cărora familiile nu le-au achiziționat device-uri care să le permită să acceseze platformele online pe care lucrează colegii noștri, am luat legătura cu directorii școlilor și le-am cerut să identifice cazurile descrise mai sus din școlile dumnealor.”, a transmis Aura Danielescu, inspector școlar general al județului Timiș.

Muzeul TM

Potrivit datelor, în ceea ce privește conexiunea la internet, în 13 localități este foarte bună, în 45 este bună, dar există și o localitate care nu beneficiază de acest lux. Astfel, se cere ajutorul ONG-urilor și al companiilor IT astfel încât toți copiii să își poată continua studiile în mediul online în această perioadă.

„În acest sens, pentru a asigura șanse egale la învățare tuturor copiilor din județul Timiș, fac un apel la companiile din domeniul IT și nu numai, la ONG-uri sau persoane fizice care sunt dispuse să doneze școlilor echipamente (laptopuri, telefoane, tablete), chiar și second-hand, pe care școlile le vor direcționa către copiii care în acest moment nu pot accesa nicio resursă educațională online. Asigurându-vă de întreaga mea considerație, îmi exprim speranța că veți fi alături de noi în dorința de a asigura accesul la educație al fiecărui copil din județul nostru.”, a mai transmis Aura Danielescu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/