Centru cultural la Măgura. 500.000 de euro pentru reabilitarea căminului

Sătenii din Măgura, comuna Zăvoi, vor avea cel mai modern cămin cultural, unde vor putea organiza evenimentele dorite, de la acțiuni culturale până la petreceri de majorat, nunți și botezuri.

Primăria Zăvoi va scoate la licitație execuția lucrării de reparații, modernizare și dotare a căminului. Investiția este deosebit de importantă și banii sunt alocați din fonduri europene, ne precizează Doru Cîrdei, primarul comunei.

Avem o investiție de 500.000 de euro în reabilitarea căminului de la Măgura, care va deveni centru cultural. Am trecut de toată documentația stufoasă, care a durat ceva timp și acum urmează să scoatem la licitație execuția lucrării.”, ne-a precizat primarul comunei Zăvoi.

Căminul cultural din Măgura a fost inclus într-un proiect mai amplu, ce vizează crearea unui centru cultural în această localitate, prin reabilitarea simultană atât a vechii clădiri a căminului, cât și a clădirii-anexă din vecinătatea acesteia, prin accesarea unei finanțări nerambursabile din fonduri de la Uniunea Europeană.

Edilul a mai menționat că tot pe fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Țara Gugulanilor” va achiziționa un tractor multifuncțional care are suplimentar lamă și sărăriță pentru deszăpezire, vidanjă pentru curățarea foselor septice în gospodării și remorcă. Proiectul este în faza de licitație.