Centru comunitar integrat de aproape 150.000 de euro într-o comună din Caraș-Severin

Vin vești bune de la Carașova, după ce primarul Petru Bogdan a semnat, cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, un contract pentru o nouă investiție cu finanțare europeană.

La Carașova va fi înființat un centru comunitar integrat, astfel încât localnicii să aibă acces cu ușurință la servicii de asistență medicală comunitară, furnizate integrat cu cele sociale și educaționale.

Acesta va funcționa în actualul dispensar comunal, care urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. „Se vor face reparații capitale, începând de la fundație și până la acoperiș. Instalațiile electrice și sanitare vor fi modernizate, se va monta o centrală termică și se vor efectua finisaje interioare și exterioare. De asemenea, unitatea va fi dotată cu mobilier și echipamentele necesare pentru o bună funcționare”, a declarat primarul comunei Carașova.

Valoarea totală a investiției este de 715.323 de lei, din care 468.930 de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, atrasă prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Perioada de implementare a acestui proiect este de 21 de luni.