Celebrul violonist Alexandru Tomescu va concerta la Reșița

Luna septembrie debutează cum nu se poate mai fericit pentru melomanii reșițeni. Teatrul de Vest Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin ne invită la recitalul extraordinar susținut de cunoscutul violonist Alexandru Tomescu, cel care va concerta cu o vioară Stradivarius.

Concertul va avea loc sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 20.00, la Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Treime” din Reșița, Govândari, Aleea Herculane, nr. 5, Reșița. Sumele obținute vor fi donate Spitalului Județean de Urgență Reșița, prin ONG-ul „SALUS REMEDIES” pentru lupta anti-COVID. Accesul este permis în limita locurilor disponibile în situații de criză sanitară. Rezervările se fac la casieria Teatrului de Vest, iar prețul uni bilet este de 50 de lei. Informații la: 0771 654 638 teatrulresita@yahoo.com.

Concertul face parte din Turneul Internațional Stradivarius 2020 „PIAZZOLLA 99”

„Pe tot parcursul stării de urgenţă impuse, violonistul Alexandru Tomescu a încercat menţinerea legăturii cu publicul prin intermediul Internetului și alte câteva concerte live, însă această provocare fără precedent pune la încercare nu doar rezistența artiștilor în situații critice, cât şi interesul publicului pentru evenimentele culturale. Probabil, tot calitatea actului cultural este cea care va mobiliza publicul şi va readuce acest domeniu indispensabil oricărei societăţi moderne în atenţia generală. Conţinutul cultural, deşi distribuit în mediul virtual, trebuie să se adapteze cererii diferitelor comunităţi culturale şi, totodată, să menţină standarde ridicate. Turneul Stradivarius 2020 își propune să continue să conecteze povestea muzicii în interpretarea violonistului Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder Voicu și Bandoneon-ul muzicianului argentinian Omar Massa, cu publicul, iar fiecare spectacol să constituie un sentiment de bine, de frumos, o poveste pe care vrem să o trăim indiferent de vremuri”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.