Cele 25 de firme selectate în programul SIA Vest intră luna aceasta „în pâine”

Camera de Comert si Agricultura Timisoara (CCIAT), sediul din Piata Victoriei
1000x100 resita 02

Proiectul de susținere a inițiativelor antreprenoriale SIA Vest face pași importanți și anul acesta. În calitate de partener, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a demarat procesul de înființare a celor 25 de start up-uri ale căror planuri de afaceri au fost selectate spre finanțare.

Concret, în perioada 18-29 martie, experții CCIAT asistă firmele în întocmirea dosarului și intermediază formalitățile de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului Timiș. De asemenea, candidații primesc de la mentori suport informațional, instrumental și evaluativ, conform planurilor de afaceri depuse. Proiectul Suport pentru Inițiative Antreprenoriale oferă finanțări nerambursabile 100%. Valoarea totală a finanțării este de 6.420.240,78 lei.

publicitate tmc 640

CCIAT derulează SIA Vest în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest. Obiectivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competențe antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest, care vor genera 88 de locuri de muncă.

publicitate Timisoara banner maxagro