Salvați Copiii Timișoara și Smithfield România au donat un aparat de radiologie mobil pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Aparatul va fi utilizat pentru reducerea gradului de infectare cu noul coronavirus și alte infecții respiratorii acute la copii.
Aparatul, în valoare de 320 mii de lei, a fost cumpărat de Salvați Copiii, filiala Timișoara, din sursele financiare oferite de Smithfield România, ca parte a programului de responsabilitate socială al companiei „Solidar cu sistemul medical”.
Aparatul de radiologie mobil are dimensiuni reduse, ceea ce permite să fie manevrat mai ușor. Pot fi examinați toți pacienții internați în secțiile spitalului, direct lângă patul lor, fără să mai fie expuși la riscuri suplimentare.
„Este un aparat care poate funcționa prin declanșare la distanță, adică operatorul nu este expus la radiații, iar contactul cu pacientul poate să fie limitat. De aceea este util la secțiile de ortopedie, săli de operații, ori în medii infecțioase.”, a declarat Mariana Păcurar, medicul șef al Laboratorului Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Spitalului „Louis Țurcanu”.
„După un an de pandemie, concluziile științifice sunt deja clare. Trebuie să luptăm cu ignoranța, cu opoziționismul, dar în același timp cu maladia. Pentru acest lucru avem nevoie de dotare performantă, iar Organizația Salvați Copiii a dotat, în plus față de alți ani, secții de pediatrie și nou-născuți, după nevoile colectivelor medicale.”, a spus și medicul Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii.
În 2020, „Louis Țurcanu” a tratat peste 23 de mii de copii, din Timiș, Arad, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara sau Mehedinţi.
Cei de la Smithfield au finanțat, în ultimul an, 21 de proiecte medicale în valoare de 1,3 milioane lei, iar beneficiare au fost instituții medicale din Timiș și Arad, dar și ONG-uri sau fundații cu activitate în domeniul medical și de îngrijire. De la începutul pandemiei până în prezent, cu ajutorul sponsorilor, Salvați Copiii Timișoara a sprijinit mai multe unități medicale și alte instituții din județele Timiș și Arad implicate în gestionarea pandemiei cu echipamente de protecție, teste antigen, lămpi UV, dezinfectanți, cabine dezinfectante, paturi, porți de dezinfecție sau cu amenajarea unui spațiu de recoltare a analizelor.