Cel mai mare şpăgar din Caraş-Severin tace ca mutul!

Sebastian Telbis, medicul-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, nu scoate o vorbă despre şpăgile primite an de an de la sute de oameni.

Suprins de camerele video montate în biroul său de DNA şi SRI în timp ce primea şpagă pentru a aviza în mod fraudulos pensionarea pe caz de boală a sute de cărăşeni, Sebastian Telbis a venit astăzi pentru prima dată în sala de judecată. Stânjenit de situaţia în care a intrat fără să aibă vreun avantaj material pentru sine, s-a prezentat în faţa magistraţilor cărăşeni şi fostul senator Iosif Secăşan. Prezent a răspuns şi pădurarul Iova Moza, cel care l-a mituit pe Telbis. Cauza a fost amânata, deoarece apărătorul doctorului Telbis şi procurorul DNA au avut cauze la instanţe superioare.

Sebastian Telbis a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor despre acuzaţiile pe care i le aduc procurorii. Reamintim, în rechizitoriul DNA, se face vorbire despre 291 de fapte de corupţie indubitabile, toate săvârşite în decurs de o lună. Numărul total al celor care l-ar fi mituit pe Telbis în perioada monitorizării, potrivit DNA, este mult mai mare: 361. Cu acest număr record de infracţiuni, Sebastian Telbis ar putea fi desemnat drept cel mai mare şpăgar din judeţ, în niciun alt caz de corupţie cunoscut la nivelul judeţului nefiind vorba de atâtea acte materiale. Despre câte şpăgi am fi vorbit oare dacă activitatea doctorului Telbis ar fi fost monitorizată câţiva ani, şi nu o singură lună?!

Comments

  1. Ion Soparla says:

    ce articol de rahat