Ce se întâmplă cu primarii care au părăsit partidul, în urma votului din Parlament? Vezi ce spun liderii politici!

untitled design set 970x90 px
untitled design set 970x90 px
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ordonanța de Urgență privind migrația aleșilor locali este în continuare în prim-planul scenei politice, deși Curtea Constituțională și-a prezentat punctul de vedere. Parlamentarii au luat-o și ei astăzi în dezbatere, însă din lipsă de cvorum proiectul de lege nu a fost aprobat.

Până acum, în Caraș-Severin, doi primari de la PDL și respectiv PNL, dar și mai mulți aleșii locali și județeni au decis să părăsească partidul pe listele căruia au fost aleși și să se îndrepte spre cel aflat la guvernare. Din surse neconfirmate oficial, numărul celor care ar avea o astfel de intenție ar fi mult mai mare, însă bâlciul care s-a creat în jurul ordonanței îi ține deocamdată în stand by.

La 500 de kilometri distanță, plenul Camerei Deputaților a respins proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de Urgență 55/2014 pentru reglementarea situației politice a aleșilor locali, neîntrunindu-se numărul de voturi necesare pentru adoptarea unei legi organice.

La finele zilei, rezultatul este interpretat diferit de liderii politici de pe plan județean.

,,Votul dat astăzi de colegii parlamentari, de respingere a O.U.G., arată că până și ticăloșia electorală are o limită. Guvernul nu poate trece absolut orice prin Parlament, călcând în picioare statul de drept și ignorând orice fel de critici, unele venite chiar din partea partenerilor noștri din UE și NATO. Moțiunea de cenzură care se citește astăzi și se dezbate și votează luni are șanse să fie adoptată, dacă sensul votului de astăzi se menține. Luni seara România poate avea un alt premier dacă parlamentarii arată curaj până la capăt și demonstrează că există limite pe care nici măcar Victor Ponta nu le poate depăși. De aceea le transmit un mesaj colegilor din Parlamentul României: Curaj, dragi colegi parlamentari! Cum ar spune unii, schimbare până la capăt!”, a declarat Valeria Schelean, la finalul votului din Camera Deputaților pentru O.U.G. nr. 55/2014.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
1000x100 (3)
promovare banner maxagro Muzeul TM
gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pentru PSD, dreptatea e de partea partidului!

Deși opoziția interpretează ca un câștig votul din Camera Deputaților, liderii PSD reamintesc faptul că mai există un hop: Senatul României.

,,Este adevărat, OUG în Camera Deputaților nu a trecut, dar nu a fost respinsă! În al doilea rând, Camera Decizională este Senatul României. În Senat, PSD, PC și UNPR are majoritatea fără UDMR, iar în al treilea rând, o ordonanță de urgență își produce efectele începând cu momentul publicării ei în Monitorul Oficial, iar efectele ei sunt ireversibile. Asta, mai ales că prima și cred că și ultima tentativă a PNL și PDL, de atac la Curtea Constituțională, a fost respinsă, a spus Ion Mocioalcă pentru www.expressdebanat.ro.

În concluzie, deocamdată niciun ales local care a schimbat partidul nu își pierde mandatul.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
STPT job 1000x200
publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/