Clinica Oncohelp își extinde laboratorul de radioterapie care va găzdui, după finalizarea noii construcții, patru aparate de ultimă generație, dar și altele necesare tratamentului pacienților oncologici. Va fi cel mai mare centru de radioterapie din țară. Anual, în vestul țării, sunt depistate 3.500 de noi cazuri de cancer.
Medicii de la Clinica Oncohelp au luat decizia de a extinde laboratorul de radioterapie pentru a asigura tratamentele necesare tuturor pacienților care li adresează. Investiția se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, construcția și echipamentele cu care noua clădire va fi dotată, iar banii provin în principal din credite.
„Datorită nevoii de a asigura servicii de radioterapie pentru toți pacienții care se adresează Clinicii Oncohelp, am luat decizia de a extinde laboratorul de radioterapie, ajungând astfel la 4 buncăre care vor fi dotate cu aparate de ultimă generație, cele mai moderne, dotate cu toate sistemele, atât de siguranță, cât și care să asigure tratamentul cel mai bun acestor pacienți. Investiția nu include doar aparatele de radioterapie. Vorbim în primul rând de investiția în partea logistică, în partea de construcție, extinderea acestui laborator și construirea buncărelor, iar pe lângă acestea vor fi achiziționate, în primă instanță, un accelerator, în luna decembrie anul acesta, urmează să fie montat și sperăm să fie pus în funcțiune undeva în primăvara anului viitor. Totodată, va fi instalat un Computer Tomograf nou, urmând ca în etape ulterioare, în cursul anului viitor, să dotăm același spațiu cu un RMN și, ulterior, să mai achiziționăm încă un CT care îl va înlocui pe cel care funcționează la ora actuală în cadrul asociației. Iar ca o etapă finală a proiectului va fi achiziționarea celui de-al doilea accelerator care va fi montat în buncărele care acum se construiesc.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Valeriu Boruga, managerul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.
Totodată, aici va fi amenajată o sală de tratament dotată cu 20 de fotolii moderne de chimioterapie pe care pacienții vor beneficia de tratament medicamentos și suportiv.
Pacienții OncoHelp beneficiază de serviciile clinicii în mod gratuit, în baza unor contracte încheiate cu CJAS și prin programele naționale de sănătate.
„Valoarea totală estimată a investiției este de 6 milioane de euro, echipamente plus construcție, iar fondurile în mare parte vin din credite. Ne bazăm, ca întotdeauna, și pe ajutorul comunității – am avut anumite proiecte și o să propunem comunității și anul viitor proiecte de sprijinire a acestei mari investiții pe care o facem pentru comunitate – și din fondurile proprii. Întotdeauna am mai pus din ce am reușit să punem deoparte în baza contractelor pe care le avem cu CJAS. Există anumite studii care arată un anumit număr de acceleratoare în funcție de populația deservită. La ora actuală, România încă stă foarte rău. Din fericire, Timișul are 3 centre care oferă acest serviciu. Noi ne bucurăm că avem posibilitatea să aducem tot timpul noutăți în acest segment și să oferim pacienților cele mai bune servicii.”, a mai spus Valeriu Boruga.
Anual, în vestul țării sunt depistate între 3.000 și 3.500 de noi cazuri de cancer.
„Noi acoperim undeva la 70% din necesarul de servicii pacienților oncologici din zonă, în special din vest, dar nu numai. Vin foarte mulți pacienți și din zona Olteniei, iar pentru radioterapie am avut cazuri și din județe mai îndepărtate.”, a concluzionat managerul OncoHelp.