Cel mai mare cămin studenţesc executat de CNI va fi construit la Timişoara

Guvernul României a adoptat ieri hotărârea construirii unui cămin studenţesc UVT de mari dimensiuni pe strada Renaşterii, în Timişoara. Construcţia va determina extinderea cu o treime a capacității de cazare a universităţii, iar atractivitatea Timişoarei şi a UVT va avea o creştere sporită, consideră Marilen Pirtea, rectorul UVT.  

Noul cămin va fi cel mai mare din România, executat de Compania Națională de Investiții, şi va avea 902 locuri în camere de două persoane, 32 de locuri de cazare pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi 156 de locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete. Fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie, aer condiţionat, frigider, televizor şi mobilier adecvat. Locul de cazare pentru studenţi va avea un regim de înălţime pe şapte nivele.

Toate documentele solicitate de CNI pentru avizarea acestui obiectiv de investiţie au fost obţinute pe parcursul acestui an, studiul de fezabilitate fiind finalizat din 2019. După adoptarea Hotărârii de Guvern, urmează elaboararea licitaţiei de proiectare şi execuţie. Căminul UVT, care va fi situat pe strada Renaşterii, presupune o investiţie de 138 de milioane de lei fără TVA.

În ceea ce priveşte importanţa investiţiei, Marilen Pirtea, rectorul UVT, consideră că doar în acest mod se poate implementa o strategie de creştere a centrului universitar.

„Noul cămin al Universităţii de Vest va extinde cu o treime capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând 900 de locuri celor 3.000 existente. Sunt convins că doar prin proiecte majore de acest gen se poate implementa o strategie coerentă de creştere a centrului universitar timişorean. Prin spaţiile de cazare ce vor fi oferite în plus din toamna anului 2022, atractivitatea UVT şi cea a Timişoarei ca oraş universitar va câştiga un avans semnificativ”, a precizat acesta.