Cel mai mare buget din istoria Caransebeșului!

Majoritatea administrațiilor locale din județ s-au plâns de bugetele austere de anul trecut. Excepție a făcut Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, care la final de an a tras linie celui mai bun an financiar înregistrat vreodată.

Orașul Caransebeș este în plină dezvoltare. Fiind o localitate de tranzit, a devenit un important centru comercial. Toate acestea au determinat ca orașul să se bucure de prosperitate financiară în anul 2013, cu un buget generos. „Trebuie să precizăm că bugetul municipiului Caransebeș este la nivelul cel mai ridicat din istoria municipiului, este o performanță, ne bucură și suntem fericiți că am atins această cifră de aproape 900 de miliarde de lei, lucru care nu s-a întâmplat în ultimii 20 de ani și situație care ne oferă șanse și perspective optimiste inclusiv pentru 2014”, a precizat edilul-șef Marcel Vela.

Din cadrul acestui buget fac parte toate proiectele europene la care s-a lucrat și cele aferente acestora, de la drumuri agricole la activitatea de situații de urgență, apărare civilă sau dotările spitalului din oraș. Tot aici intră și proiectele transfrontaliere, venituri realizate prin servicii prestate sau din taxele speciale la tranzitul prin oraș. „Toate acestea sunt parte din activitatea administrației publice locale, o activitate care a generat acest buget important pentru perspective de dezvoltare a municipiului Caransebeș”, a mai adăugat primarul orașului.

De altfel, în repetate rânduri Consiliul Local Caransebeș a făcut rectificări de buget pozitive. Ultima a presupus alocarea a 150 de mii de lei pentru echipa de handbal a județului Caraș-Severin, 5 milioane de lei pentru majorarea capitalului social al societății Cazare și Servicii Școlare pentru internatele din oraș și pentru alte cheltuieli derulate la final de an.