Cel mai bun proiect al anului a fost implementat în Caraș-Severin! „Premiul este al bănățenilor!”

Proiectul prin care turiștii pot intra în contact cu lumea sălbatică a zimbrilor din Armeniș, printr-o tehnică unică la nivel european, a fost declarat câștigător în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor.

A fost declarat un proiect unic în Europa prin contactul pe care îl asigură cu lumea sălbatică a zimbrilor prin intermediul celei mai mari proiecții holografice de pe continent. Acum, munca celor 50 de voluntari care au făcut totul posibil a fost răsplătită cu premiul pentru proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecția mediului și animalelor în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor de anul acesta. Selecția a fost făcută de un juriu, iar cel mai mult pare să fi contat implicarea comunității locale.

„Voluntarii care au venit în Armeniș și care s-au implicat într-un proiect care nu aducea neapărat un beneficiu imediat și la nivel local au motivat foarte mulți localnici să ni se alăture. Societatea ne învață că trebuie să avem un beneficiu imediat, însă proiectul de la Armeniș ne-a învățat că trebuie să investim în proiecte pe termen mediu și lung. Premiul acesta ne confirmă că acest feedback al oamenilor este apreciat la nivel național și e o notă de 10 pentru a vedea că ne putem construi viitorul cu mâinile noastre. Oricum, marele premiu este al bănățenilor, meritul vine din faptul că oamenii ne-au primit cu brațele deschise. Până la urmă, este o gală a voluntarilor și acei voluntari au schimbat ceva și în oamenii de acolo”, a declarat, pentru Express de Banat, Oana Mondoc, managerul proiectului din Armeniș.

Magura Zimbrilor castigator 1

În această vară, 50 de voluntari au pus umărul la reanimarea Centrului de vizitare din Armeniș și la ridicarea unei stații de cercetare. Nimic nu ar fi fost însă posibil fără deschiderea comunității locale și ajutorului acordat fără așteptări ascunse. „În fiecare zi intra la noi câte un localnic. Ba mai dădea câte o mână de ajutor, ba mai aducea câte un lemn, iar feedback-ul acesta a fost și motivul pentru care am gândit acest proiect. Unul dintre mesajele pe care am dorit să le transmitem este că poți construi ceea ce îți dorești chiar dacă nu ai resursele financiare necesare. Dacă simți că acel lucru este bine să fie făcut și dacă vezi că poate avea un efect de domino, nu e bine să te oprești. Lucrurile pe care încercăm să le facem ar fi mult mai greu de dus la capăt dacă administrația locală și comunitatea nu ne-ar da votul acesta de încredere”, a adăugat Oana Mondoc.

Turiștii sunt așteptați și acum la centrul de la Armeniș, însă vizitele de observare a zimbrilor sunt indicate atunci când temperaturile sunt mai prietenoase, în sezoanele cu vegetație. Și asta pentru că vizitele la zimbri vin la pachet cu un picnic cu produse tradiționale.

CITEȘTE ȘI:

[VIDEO] Unic în România! Aventură sălbatică în lumea zimbrilor din Caraș-Severin!

Voluntarii care au transformat centrul de vizitare din Armeniș într-un loc unic în Europa au nevoie de susținere!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/