Voluntarii care au transformat centrul de vizitare din Armeniș într-un loc unic în Europa au nevoie de susținere!

casinoherculane by sungarden

Voluntarii care au pus pe picioare centrul de vizitare din Armeniș așteptă un vot. Cei aproximativ 50 de oameni cu suflet, care au pus umăr lângă umăr în primăvară pentru a realiza un proiect unic în Europa, speră acum ca munca lor să fie premiată în cadrul Galei Voluntarilor din acest an.

Cei 50 de voluntari care au pus mână de la mână pentru a transforma centrul de vizitare de la Armeniș într-un loc unic în Europa și pentru a pune bazele unei stații de cercetare merită, pe lângă aprecierea turiștilor și localnicilor, și o recunoaștere oficială a meritelor lor. Așadar, prin proiectul lor, cei implicați ar putea fi răsplătiți în Gala Voluntarilor 2016. Laboratorul de inovație concurează la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecția mediului și animalelor”.

publicitate online in ziar Express de Banat

În primăvara acestui an, 50 de voluntari au contribuit la înființarea unei stații de cercetare și a unui centru de vizitare în „Măgura Zimbrilor” Armeniș, județul Caraș-Severin. În total, este vorba despre 2.000 de ore de voluntariat. Prin proiect turiștii vor fi mai aproape de zimbri decât și-ar fi imaginat vreodată, totul prin intermediul celei mai mari proiecții holografice din Europa. Proiectul a fost pus la cale de WWF, Asociația Măgura Zimbrilor Armeniș și atelierul Modulab și își propune să prezinte în mod științific viața zimbrilor reintroduși în Munții Țarcu. Cele trei instalații performante preiau datele direct din teren și le redau în mod interactiv în Centrul de vizitare din Armeniș.

„Te surprinde atunci când vezi că localnici din Armeniș, oameni din comunitate cu care nu ai crescut, cu care nu te-ai cunoscut, îți transmit ție, respectiv echipei noastre sau voluntarilor și turiștilor veniți să vadă zimbrii, sentimentul acesta de familie și de apartenență la această cauză. M-au surprins de foarte multe ori. De exemplu, când lucram la amenajarea stației de cercetare a zimbrilor cu voluntari din Iași și din alte colțuri din România, dar și voluntari francezi și italieni. Seara târziu, după ce oamenii locului veneau de la câmp, intrau pe la noi și ne întrebau cum suntem și dacă pot ajuta. Sau când veneau și ne spuneau: «Uite, am mai găsit două scaune vechi. Vreți să faceți ceva cu ele?» Prin crearea unor contexte de interacțiune directă între noi, orășenii externi, care am venit în sat să «propovăduim» natura prin acțiunile noastre, oamenii din Armeniș au prins drag de valorile noastre”, afirmă Oana Mondoc, Community Development Specialist WWF, managerul inițiativei în cadrul căruia s-a organizat proiectul de voluntariat.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Cei care doresc să acorde o șansă proiectului și implicit celor care au muncit la realizarea lui pot vota pe site-ul: http://galavoluntarilor.ro/finalist/magura-zimbrilor-laborator-de-inovatie-pentru-natura-salbatica-1017

Sursă foto: WWF-Romania

CITEȘTE ȘI: [VIDEO] Unic în România! Aventură sălbatică în lumea zimbrilor din Caraș-Severin!

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/