Cel mai ambițios proiect din Oțelu Roșu, la mâna vremii

Asfaltarea străzilor pe PNDL2 se apropie de final la Oțelu Roșu. Edilul orașului de pe Valea Bistrei spune că primul strat de asfalt s-a turnat, iar dacă vremea va permite, se va turna și stratul de uzură.

„În acest proiect s-a dat primul strat, mai trebuie dat doar stratul de uzură. Ne-am oprit săptămâna trecută la final pentru că nu ne mai permite vremea, sperăm să se îndrepte cât mai repede ca să finalizăm și acel proiect mai ales că s-a încheiat procedura de licitație și pentru asfaltarea străzilor din banii de la bugetul local. Din buget mai avem 14 străzi și chiar mi-aș dori să terminăm tot anul acesta, dar dacă ne permite timpul”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Investiția în cele 14 străzi de la bugetul local se ridică la 1,6 milioane de lei.

„Este finalizată, știm și câștigătorul doar că am așteptat să treacă perioada de contestații. Firma este Emiliano. A avut prețul cel mai mic. A mai lucrat la Oțelu Roșu și lucrează bine, noi am fost mulțumiți. Din cele 1,6 milioane, cât a fost proiectul, din câte știu eu, Emiliano a câștigat undeva la 1,1 milioane plus TVA, deci a avut cel mai mic preț”, a spus Mălăiescu.

După încheierea asfaltării străzilor din cele două proiecte mai rămân câteva străzi de reabilitat pentru anul viitor, susține Luca Mălăiescu:

„Ar mai rămâne 15 străzi pentru anul viitor, atunci când, așa cum spuneam, mi-aș dori foarte mult ca până la sfârșitul mandatului, pentru că îmi iau în calcul și perioada de primăvară a anului 2020… și atunci se poate asfalta, să finalizez și să asfaltez tot orașul Oțelul Roșu. Mai ales ca aici pe strada Eminescu am gândit un proiect foarte frumos la intrarea pe Eminescu cum se vine spre primărie. La anul vreau să-l facem prima oară, deci să asfaltăm strada și piața, zona pieței și aici să gândesc un proiect cu câteva fântâni arteziene. Strada ne permite, vom desființa locul de parcare și strada ne permite să avem două benzi de circulație de 4 m lărgime și 3 m, un scuar frumos, cu fântâni arteziene. Sunt 12 locuri de parcare până la intrarea în piață”, a menționat edilul orașului.

Acesta spune că în proiectul propus locurile de parcare de la intrarea pe Eminescu vor fi desființate:

„De fapt este jumătate din strada Eminescu și chiar dacă se pierd 12 locuri de parcare, să știți că oricum încurcau foarte mult circulația aici pentru că dacă parchează un microbuz de exemplu, fiind puțin mai lung, deja bulversează circulația. Noi în piață avem o zonă foarte mare unde se pot crea locuri de parcare, dar nefiind asfaltată și fiind zona foarte proastă, încă nu am amenajat. Noi câștigăm în spatele pieței foarte multe locuri de parcare, nu le-am numărat încă, dar undeva cred că peste 30 și atunci ar compensa”, a mai adăugat primarul orașului Oțelu Roșu.