Cei patru care exploatau minorele de la Centrul din Zăgujeni rămân în arest preventiv

Cei trei membri ai familiei Otvoș și Marinel Răscărache au contestat decizia Tribunalului Timiș de arestare preventivă, în urma acțiunii DIICOT din 1 februarie.

Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții și i-au reținut pe cei patru după ce i-au suspectat de constituire de grup infracțional organizat și trafic de minore. Se pare că acești maramureșeni s-au folosit de fata lor de 17 ani pentru a ademeni fetițe din Centrul de la Zăgujeni, pe care le foloseau, apoi, pentru prostituție.

Judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel Timișoara, care a judecat contestația celor patru, a menținut decizia inițială și i-a păstrat pe cei patru în arest preventiv.

Emil Otvoș mai apare cercetat penal într-un dosar de tâlhărie, aflat acum pe rolul Judecătoriei Timișoara. Din actele depuse la dosar, se pare că unele fete de la Centrul de Plasament ar fi fost răpite chiar, pentru a fi obligate să-și ofere serviciile sexuale în capitala Banatului, contra unor sume de aproximativ 50 de euro.