Cei mai buni elevi primesc burse de studiu

Consilierii locali au luat în dezbatere alocarea de burse de studiu pentru aproape 1.000 de elevi din învățământul preuniversitar. Jumătate dintre acestea sunt de merit. Aleșii au rectificat bugetul, astfel încât copiii să poată primi bani și să obțină rezultate și mai bune la învățătură.

Ca să îi stimuleze pe elevii din învățământul preuniversitar, consilierii locali au aprobat la cel mai recent plen, alocarea a 971 de burse, aferente anului de studiu 2011-2012. Potrivit proiectului de hotărâre, 432 sunt de merit, șase burse sunt de performanță, 115 de studiu și 418 de ajutor social. Toate acestea se vor acorda lunar. În ce privește cuantumul acestora, este stabilit tot prin decizia aleșilor. Astfel, valoarea unei burse de merit este de 30 de lei, 40 de lei primesc elevii care obțin o bursă de performanță, 20 de lei este cea de studiu și 22 de lei cea de ajutor social. Fiecare unitate de învățământ va face semestrial plata burselor.

La ce licee ajung banii

Topul școlilor în funcție de numărul de burse acordate plasează liceele pe locurile fruntașe. 68 de elevi de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” primesc burse de merit. Același tip de răsplată ajunge și la 63 de elevi de la Colegiul Național “Traian Lalescu”, iar 50 de liceeni de la “Diaconovici Tietz” sunt răsplătiți în același fel. Pe poziția următoare se plasează “Mircea Eliade”, liceu de la care 40 de elevi iau bursă de merit. Cele mai multe burse de performanță le iau liceenii de la LMF.