„Cei de la USR-PLUS nu știu cum să facă rost de voturi și dau în Tabugan! Nu se taie în Parcul Național Semenic!”

Deputatul ALDE Caraș-Severin, Ion Tabugan, este convins că în Banatul de Munte nu se taie pădurea din amenajamentul silvic decât în condiții legale. Mai mult, în ultimii patru ani s-au redus cu 80% tăierile ilegale la nivel de țară, conform unei statistici realizate la nivelul inventarului forestier din România.

Președintele ALDE Caraș-Severin, Ion Tabugan, se întreabă cine sunt cei care aruncă cu noroi în numele său și ce au făcut pentru Caraș-Severin.

Nu știu cine este Toma, dar pot să-i răspund că în cele trei mandate ale mele de deputat am ajutat concret prin amendamentele aduse la infracțiunile silvice prevăzute de Legea nr. 46 la completarea Codului Silvic și mai nou la statutul personalului silvic cu atribuții de pază ca să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal. În Caraș-Severin nu știu cine are interes să dezinformeze că se taie păduri din Parcul Național Semenic, eu nu cred asemenea informații. Cartea de căpătâi a personalului silvic este amenajamentul silvic, care trebuie să asigure buna organizare și gestiune a fondului forestier. Sunt verificări periodice, iar cei care încalcă legea răspund pentru faptele lor. Eu nu cred că în Caraș-Severin există un hectar de defrișări în sensul tehnic de tăiat și ridicat în afara amenajamentului silvic”, ne-a declarat Ion Tabugan.

Deputatul cărășean ne-a mai precizat că după vizita senatorului Goțiu în Caraș-Severin cu declarațiile oferite presei a cerut personal un raport privind amenajamentul silvic.

M-am informat și nu s-a tăiat ilegal în Parcul Național Semenic. Cei de la USR au trimis un om cu calificarea de electrician să întrebe de tăierea ilegală a pădurilor. I s-a explicat că pădurea trebuie să aibă continuitate, în acest context sunt anumite criterii după care se aprobă în amenajamentul silvic tăierea de copaci. Pot să vă spun cu mândrie că în zona noastră avem peste 50% vegetație forestieră. De ce credeți că nu se înregistrează fenomene meteo grave, de ce nu avem viituri de 7-8 metri care iau case pe sus ca în alte părți ale țării, tocmai pentru că dispunem de vegetație forestieră. Și aici intră fondul forestier, zonele private împădurite, inclusiv pășunile împădurite. În 11 ani de zile nu a putut nimeni să mă contrazică în acest sens”, a mai adăugat Ion Tabugan.

Deputatul ALDE a mai ținut să spună că probleme apar peste tot, inclusiv în Parcul Național Semenic, dar nu sunt probleme majore.

CITEȘTE ȘI: Este inuman! Se taie în inima Parcului Național, să ne explice domnul Tabugan ce se întâmplă cu pădurile din Caraș-Severin!