Cehii de la CEZ ajută sistemul sanitar

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa beneficiază de aparatură medicală modernă pentru 4 dintre secţiile sale. Echipamentul a fost asigurat de Grupul CEZ în România şi îmbunătăţeşte calitatea serviciilor medicale oferite populaţiei din Caraş-Severin.

La finalul anului 2011, Grupul CEZ în România a sponsorizat achiziţia de echipament medical pentru secţiile de Cardiologie, Pneumologie, Chirurgie şi Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Aparatura medicală cu care spitalul şi-a completat dotările include, printre altele, un transducer ecografic cardiologic, dar și un EKG de efort cu bicicletă.

Parteneriatul dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Grupul CEZ în România îşi propune să ofere pacienţilor din judeţul Caraş Severin servicii medicale de calitate superioară. Investiţia Grupului CEZ în România se ridică la aproape 300.000 de euro.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde o asemenea dotare va contribui la creşterea semnificativă a calităţii serviciilor medicale oferite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. “Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul unui parteneriat public-privat implementat cu succes, un exemplu de implicare socială pentru alte companii”, a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Ce spun medicii
În cadrul aceleiași conferinţe de presă de lansare a proiectului, Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, declara că aparatura este deja funcțională și folosită în interesul pacienților. “Sponsorizarea de care a beneficiat unitatea noastră medicală din partea Grupului CEZ în România a deschis posibilitatea  Spitalului de Urgenţă Reşiţa de a interveni în asistenţa medicală la toate cele trei niveluri şi anume, profilaxia bolilor, investigarea şi diagnosticarea patologiei precum şi tratament de specialitate, în principal în urgenţele medicale”, a subliniat Dumitru Secășan.

Cei care beneficiază de aparatura medicală, medicii de pe secția de cardiologie, subliniază importanța achizițiilor făcute de grupul ceh. „În sfârșit, putem spune că secția de cardiologie atinge standardul european. Trebuie să precizez că numărul pacienților bolnavi de afecțiuni ale inimii este în creștere”, a spus Cornelia Toma, medic specialist cardiolog, la SJU Reșița.

Planuri pe termen lung
Martin Zmelik, Directorul de Operaţiuni al Grupului CEZ în România, primit astăzi de conducerea Consiliului Județean a declarat că cei din grup privesc cu seriozitate relația cu administrația locală. “Înţelegem cât de important este să împărtăşim cu comunitatea locală în interiorul căreia operăm grija pentru o viaţă mai bună. De aceea, proiectele noastre de responsabilitate socială sunt parteneriate de durată, alături de instituţii sau companii care ne împărtăşesc viziunea şi vizează domenii variate precum sănătate, educaţie, sport, cultură. Vom rămâne în continuare deschişi la astfel de proiecte şi în 2012”, a spus Martin Zmelik, directorul de Operaţiuni al Grupului CEZ.

În sfârșit, putem spune că secția de cardiologie atinge standardul european”, Cornelia Toma, medic specialist cardiolog