CEZ investește în Caraș și în țară

Dacă anul acesta, cehii au programat o investiție de 30 de milioane de euro în sistemul hidroenergetic din zona Văliug-Semenic, valoarea investițiilor pe care CEZ le-a realizat anul trecut în România depășesc un miliard de lei.

 Oficialii Grupul CEZ în România susțin că şi-au atins performanţele aşteptate şi anunţă rezultatele financiare prin Raportul anual pentru anul 2011. Numai cheltuielile de capital ale cehilor au ajuns la peste 1 115 688 mii lei. Vânzarea către consumatorii finali a atins cantitatea de 3 509 GWh în anul 2011.

 „Pe parcursul anului 2011, CEZ Distribuţie S.A. s-a concentrat pe realizarea planului de investiţii aprobat de ANRE pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de distribuţie”, a declarat Angelica Barbu, purtătorul de cuvânt al companiei, pe zona de vest. Programul de investiţii al SC CEZ Distribuţie SA pentru activitatea de distribuţie și finanţat din surse proprii a depășit și el 230.000 mii lei.

leader board 728 x 90 px

Potrivit strategiei CEZ Distribuţie SA, principalele ţinte declarate au fost: armonizarea indicatorilor de performanţă cu cerinţele asumate faţă de ANRE, reducerea pierderilor în reţea, îmbunătăţirea parametrilor calitativi ai energiei electrice distribuite consumatorilor CEZ Distribuţie SA, integrarea staţiilor de transformare 110/20/6 kV în sistemul SCADA al CEZ Distribuţie SA, reînnoirea contoarelor abonaţilor CEZ Distribuţie SA, conform normelor metrologice în vigoare.

 Societatea CEZ Distribuţie SA a încheiat anul 2011 cu un profit brut de 163 815 mii lei şi un profit net de 130 459 mii lei.

 Valoarea totală a activelor la sfârşitul anului 2011 a fost cu 14% mai mare decât în anul anterior şi s-a datorat atât continuării investiţiilor în parcurile eoliene, cât şi reevaluării activelor SC CEZ Distribuţie SA.

În anul 2011, investiţiile realizate de companiile Grupului CEZ în România au fost în valoare totală de 1 115 688 mii LEI.

 “Grupul nostru din România pare să fie destul de consolidat astăzi, angajaţii noştri sunt foarte hotărâţi să împlinească aşteptările acţionarilor. Am creat un mediu provocator, dar de încredere pentru partenerii noştri de afaceri”, a spus domnul Jan Veskrna, Preşedinte al Directoratului CEZ România.