Cedry2k, la Reșița! Despre droguri, credință și schimbare! [VIDEO]

Întâlnire mai puțin obișnuită astăzi în Aula Magna a universității reșițene. Cedry2k, un rapper cunoscut din România, a venit să le dea un exemplu tinerilor vulnerabili, prezentându-și deschis experiența cu drogurile și stând la dispoziția celor care au dorit să îi pună întrebări.

„Am venit să vă dau sfaturile pe care mi-ar fi plăcut să le aud eu la vârsta voastră”. Așa și-a început Marius Stelian Crăciun, cunoscut în lumea hip-hopului ca Cedry2k, discursul pregătit pentru tinerii reșițeni. Într-o sală arhiplină, artistul și-a prezentat viața fără rețineri, o viață măcinată de droguri și de influențe negative. Chiar dacă în melodiile sale viața de cartier și obiceiurile mai puțin benefice sunt teme obișnuite, Cedry2k a găsit calea să le depășească. Și asta fără să renunțe la muzică și la concerte. În cea mai recentă piesă, „Demoni printre noi”, Cedry2k vorbește tocmai despre tentațiile pe care le au tinerii de înfruntat.

La întâlnirea organizată de părintele Nicu Chiosa, cadru didactic al Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, elevii și studenții i-au putut adresa o mulțime de întrebări artistului, deplasarea lui de la București la Reșița având ca țintă avertizarea publicului vulnerabil cu privire la pericolul drogurilor. „Aveam 22 de ani și, deși ați fi tentați să spuneți că eram destul de înțelept să îmi dau seama ce fac, nu am fost așa. La fel ca mulți dintre voi, credeam că marijuana nu creează dependență. Și m-am înșelat”.

Cedry2k Resita

Rapperul speră ca și alții să învețe din experiența lui, iar cei care au căzut deja în patima drogurilor, să conștientizeze că de ei depinde să se salveze. Așa cum a făcut-o și el. Deși pare incredibil, Cedry2k a găsit calea de a scăpa de vicii și de a-și salva, la propriu, viața. „Soluția mea e simplă și poate incredibilă pentru cei mai mulți dintre voi. Singurii prieteni pe care i-am văzut lăsându-se de droguri au făcut-o cu ajutorul lui Cristos, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a afirmat artistul în Aula Magna a UEM.

https://www.youtube.com/watch?v=Yzcd-0hy8Fg

Cedry2k (Marius Stelian Crăciun) este născut în 19 aprilie 1980, în București. A început să cânte la vârsta de 17 ani, iar de atunci versurile sale s-au făcut remarcate în rândul ascultătorilor de hip-hop. Cedry2k are la activ 7 albume solo, dar și nenumărate colaborări cu artiști cunoscuți cum ar fi FreakaDaDisk, Doc, Sișu, Dragonu’, Pacha Man, Bitza, La Familia sau Connect-R.