Avertizare de ceață pe drumurile din judeţ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” îi avertizează pe șoferii care pleacă la drum în această dimineață, că pe șoselele din Caraș-Severin, vizibilitatea este redusă. Avertizarea se întinde pe parcursul câtorva ore.

 Până la ora 12.00, conducătorii auto trebuie să conducă cu prudență pe drmurile din Caraș-Severin. „Între orele 09.00 și 12.00, vizibilitatea este redusă sub 50 de metri”, potrivit ISU „Semenic”. În plus, și rutieriștii vin cu avertizări pentru că drumurile sunt aglomerate din cauza turiștilor care pleacă la munte. Serviciul Rutier le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să manifeste maximă atenţie.

„Din aceste considerente, este foarte important ca înainte de a porni la drum, pe distanţe mai mici sau mai mari, fiecare conducător auto să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece şi să se informeze în privinţa traseului pe care urmează să îl străbată”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Nu vă urcaţi la volan până nu verificaţi buna funcţionare a sistemelor de frânare, direcţie şi iluminare!

Curăţaţi bine maşina, asigurându-vă că parbrizul, farurile, stopurile şi oglinzilor laterale vă oferă vizibilitate maximă asupra drumului. Folosiţi pneuri de iarnă, nu înainte însă de a verifica presiunea acestora. „Se recomandă să aveţi în portbagaj un cablu de tractare, vesta reflectorizantă, triunghiul reflectorizant pentru semnalizarea accidentelor, trusa medicală, o lopată pentru îndepărtat zăpadă şi, eventual, un sac cu nisip”, a adăugat purtătorul de cuvânt.