Ceasul care nu dă pace gugulanilor. „Austriecii care l-au montat vor o sumă fantastică pentru revizia tehnică“!

Nu mai este nici o mirare că opoziția din Caransebeș caută orice detaliu supărător la adresa administrației publice locale și să atace administrația veche, la cârma căreia s-a aflat actualul senator Marcel Vela. Așa se face că acum PSD Caransebeș s-a oprit la ceasul cu clopote de lângă Parcul General Dragalina, care… „Nu dă ora exactă!”, după cum se afirmă pe site-ul organizației PSD Caransebeș.

„Nu e vorba de nici o glumă! Lucrurile stau chiar așa: de o săptămână, ceasul de la Tribunal, cu denumirea științifică Ansamblu monumental Turn – ceas cu clopote indică pe fiecare față o altă oră. Până și caransebeșeanul pensionar Murariu Cristian Alexandru este în dilemă atunci când trebuie să dea ora exactă, ca să nu mai vorbim despre tinerii care vor să-și dea întâlnire la ceasul cu clopote. Despre melodii nici nu mai poate fi vorba, ceasul neștiind la ce oră să bată”, se arată în comunicatul apărut pe site-ul PSD Caransebeș.

În replică, directorul SPIR (Serviciul Public de Reparații și Întreținere), Ion Gheorghe Ștefan, spune că este o problemă mai veche, remediată periodic de către angajații SPIR și asta pentru că nu este la îndemână reparația de către o firmă autorizată, foarte costisitoare.

„Există o problemă cu o parte de ecran, care tot deviază din când în când și nu arată aceeași oră. Din cauza unei erori de mecanism, pe un cadran din cele 4 arată ora diferit. Când am observat prima dată, acum câțiva ani, am chemat firma din Austria care l-a montat, dar suma era fantastică pentru o revizie tehnică și nu am căzut la o înțelegere. De atunci noi îl întreținem pentru că este doar de refixat ora și atât. Am să verific dacă este aceeași problemă și o să remediem”, ne-a precizat Ion Gheorghe Ștefan, directorul SPIR.

Potrivit Centrului Național de Informare Turistică, monumentul a fost inaugurat în 2010, odată cu fântânile de pe strada Nicolae Bălcescu. La acțiune au participat PSS Lucian și PSS Nicodim, dar și ministrul Muncii de la acea vreme, Paul Păcuraru, și senatoarea Norica Nicolai. Clopotele au fost montate de firma Hartz din Ulm, Germania, cea care a montat și clopotele Catedralei Episcopale din centrul municipiului. Ceasul are setat ca la fiecare oră fixă să fie transmisă o melodie patriotică și la fiecare jumătate de oră un semnal acustic. Prin amplasarea acestui monument s-a avut în vedere personalizarea intersecției și delimitarea spațiului pietonal de circulația auto, urmărindu-se totodată păstrarea farmecului medieval al Cetății Caransebeșului, dar și elementul modern prin tehnologia muzicală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/