Cea mai veche biserică din Banat, salvată de voluntari! Te implici și tu?

Cea mai veche biserică din Banat are nevoie de îngrijire pentru a putea supraviețui. Voluntarii care își doresc să își lase amprenta asupra uneia dintre cele mai vechi lăcașe de cult din zona de vest sunt așteptați până în 6 iulie în Crivina de Sus.

Ambulanța pentru Monumente Banat, în colaborare cu biserici înlemnite din Banat, reabilitează cea mai veche biserică din zona de vest. Biserica din Crivina de Sus este unul dintre cele mai reprezentative lăcașe de cult din Banat, construită din lemn și aflată într-o stare avansată de degradare. Cea mai distrusă parte este acoperișul, prin care păsările pot pătrunde până în altar.

Edificată în Ilia, în 1677, biserica este demolată, transportată cu pluta pe Mureș, trasă de boi peste dealuri și adusă în Crivina de Sus aproape 100 de ani mai târziu. Acestă construcție reușește astfel să lege Transilvania de Banat, așa cum a reușit să aducă și să lege atâția oameni în jurul său de-a lungul anilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Intervenția este realizată cu ajutorul voluntarilor, care sunt așteptați să dea o mână de ajutor până în 6 iulie. Cei dornici de o escapadă într-un peisaj de poveste și care vor să contribuie la ultimele etape din restaurarea bisericii trebuie să-și aducă un cort, sac de dormit și bocanci. Masa va fi oferită de organizatori în sat.

Pentru orice alte detalii și înscrieri, apelați numerele de telefon: 0756 306 007 – stud. arh. Daiana Maciulschi sau 0732 156 597 – stud. arh. Mădălina Nica.

banner 970 x 250