Cea mai mare nemulțumire a timișorenilor: lipsa locurilor de parcare

Cuib de vise 1000x100

Primăria Timișoara a comandat un Barometru privind calitatea vieții în oraș, pe anul trecut, care scoate la iveală faptul că cea mai mare nemulțumire a locuitorilor este reprezentată de lipsa locurilor de parcare. Pe de altă parte, studiul arată că a crescut numărul timișorenilor care folosesc bicicleta zilnic.

Primăria Timișoara anunță că a comandat un Barometru privind calitatea vieții în oraș, pe anul trecut, acesta fiind realizat de către Universitatea de Vest. Datele au fost colectate la finalul anului 2021, în perioada noiembrie-decembrie, pe un eșantion de peste 3.000 de persoane, de trei ori mai mare decât în anii precedenți.

Am vorbit deja cu domnul rector Pirtea să extindem această colectare de date spre una calitativă, pentru a înțelege mai bine unele date. De exemplu, multă lume este mulțumită de situația școlilor – eu personal, nu sunt mulțumit. Dar nu știm dacă cei care au răspuns sunt persoane care au copii la școală sau nu. Vom analiza și posibilitatea de a face și sondaje pe anumite teme, de exemplu, să vedem care este percepția asupra sistemului de sănătate, de educație și cel social sau despre mobilitate și transport. Și bineînțeles, să putem să vedem cum acțiunile noastre de îmbunătățire a unor servicii publice se reflectă și în nivelul de mulțumire al populației. De exemplu, când s-au colectat datele, doar pe 55% din străzile orașului se făcea curățenie, pentru că așa era contractul cu firma de salubrizare. Din primăvară, am introdus 95% din străzile orașului în programul de curățenie. Așa că acea nemulțumire pe care o vedem pe grafice privind curățenia în oraș era justificată”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Printre cele mai interesante date se numără faptul că aproape 70% din cei întrebați au spus că ar trebui ca primăria să aloce fiecărui cartier câte un buget distinct pentru dezvoltare. Cele mai multe răspunsuri în favoarea acestei întrebări au venit din cartierele unde în ultimii ani au lipsit investițiile importante, precum Ciarda, Plopi, Crișan – Ghiroda, UMT și Blașcovici.

publicitate si promovare in ziar

De asemenea, 90% cred că activitățile culturale sunt importante pentru bunăstarea orașului – o veste bună în ajunul Capitalei Europene a Culturii, iar 15,5% folosesc bicicleta în deplasările zilnice, trend crescător comparativ cu anii trecuți.

Totodată, peste 80% din populație se declară mulțumită de situația financiară și de felul în care trăiește. Pe de altă parte, lipsa locurilor de parcare este cea mai mare nemulțumire. La nivelul cartierelor, cei mai mulțumiți de situația parcării sunt locuitorii din zona Soarelui.

Barometrul integral va fi făcut public în perioada următoare.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/