Cea mai înaltă distincție a Rotary Internațional, acordată unei reșițence din Chicago!

Pentru recunoașterea dedicației și rezultatelor însemnate obținute în cadrul organizației, premiul pentru Excelență în Rotary – Paul Harris Fellow, i-a fost atribuită ieri, 4 iunie, Alinei Celia Cumpan, reșițeancă stabilită în Statele Unite ale Americii!

Membru activ al E-Clubului Rotary Craiova și invitat permanent la Clubul Rotary One Chicago, Alina Celia Cumpan a primit acest premiu din partea Districtului 2241 România – Republica Moldova, pentru promovarea României în lume, prin diaspora rotariană.

„Cu mari emoții am primit azi dimineață felicitările telefonice din partea actualului guvernator Cornel Wilfred Călinoiu și a past guvernatorului Corneliu Dincă”, a mărturisit emoționată Alina Celia Cumpan. Ea spune că „a fi corect, a spune adevărul, a construi bunăvoința și a aduce beneficii tuturor celor implicați este fundamentul trăirii după Regula de Aur a rotarienilor pe care o implementez și în propria viață. Întrucât nu știm niciodată cât de multe se pot realiza pentru cei de lângă noi până când nu ne implicăm, iar Rotary excelează în construirea nu doar a oamenilor dedicați a servi în folosul comunității ci și a celor de pe tot globul. Pentru mine Rotary, înseamnă prietenie, omenie, inspirație, motivație, admirație, implicare și dedicare sub zodia binelui!

Acest prestigios premiu este o încununare a aproape 15 ani de activitate în mișcarea Rotary începută la Reșița, unde a activat în cadrul grupului de tineret Rotaract. În anul președinției sale, 2009-2010, cu sprijinul Cluburilor Rotary din Reșița și Timișoara, a urmat un stagiu de adminstrație publică în provincia Arnhem din Olanda.

În 2016, Alina Celia Cumpan a intrat în marea familie a Rotary International,  ca rotary e-club member al Clubului Rotary Craiova la propunerea fostului guvernator Corneliu Dincă.

Alina Celia Cumpan a fost considerată un excepțional ambasador al Rotary România, dedicația sa pentru „românism” aducându-i statutul de invitat permanent al Rotary Club One Chicago 1905, ea fiind invitată în țară la celebrarea Centenarului Marii Uniri din 1918 și ca lider diaspora Chicago, autorii invitațiilor fiind Președinția și Guvernul României.

Stabilită din 2010 în SUA, Alina Celia Cumpan este președintă a Societății „Autentic” de Limba și Cultura Română din Chicago, membră a cenaclului Retro din aceeași metropolă și un promotor activ al limbii românești de peste ocean.

 

Adriana Baghiu