Săptămâna aceasta, Casa de Cultură Moldova Nouă, împreună cu Primăria Moldova Nouă, sprijină organizarea atelierului de pictură „Dunărea prin ochii tăi”, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie, acţiunea fiind dedicată fluviului ce străbate oraşul.
În perioada 23-26 iunie, un număr de 14 tineri pasionaţi de artele plastice s-au înscris să participe la atelierul de creaţie al instituţiei culturale de la malul Dunării, prin intermediul pensulei urmând să fie transpus, în cel mai creativ mod, bunul cel mai de preț (de factură naturală) – Dunărea. În tot acest timp, participanții îl vor avea alături pe artistul plastic Bogdan Bobița Brăila, în calitate de coordonator, pânza, sticla și toate materialele necesare execuției lucrărilor fiind asigurate de Casa de Cultură Moldova Nouă.
Despre cum a luat naştere atelierul de creaţie, dar mai ales cum s-a reuşit păstrarea în timp a evenimentului care are ca scop celebrarea Zilei Internaţionale a Dunării, directorul instituţiei culturale din Moldova Nouă, Dorin Tismănariu, a detaliat pentru expressdebanat.ro:
„În urmă cu trei ani, am adus ideea aceasta de a realiza un atelier de pictură pentru copiii din comunitate, atelier care a purtat titlul «Dunărea prin ochii tăi». L-am gândit atunci ca o acțiune specială pentru Ziua Internațioanală a Dunării, tocmai pentru faptul că astfel de acțiuni ce au ținut de pictură nu au fost organizate în trecut aici. Am descoperit cu bucurie că există copii pasionați de pictură, care sunt dornici să se exprime astfel și să învețe tehnici noi. Succesul primei ediții ne-a făcut să continuăm cu organizarea unui cerc permanent de pictură, iar faptul că acest atelier a fost punctul de unde am pornit, am ținut să-l păstrăm și să-l organizăm și în acest an, pentru a treia oară, ceea ce sper să și rămână o tradiție și să aibă continuitate cât mai mulți ani de acum înainte!”.
Spre deosebire de primele două ediţii, anul acesta, conducerea Casei de Cultură Moldova Nouă a decis, ţinând seama de contextul epidemiologic, ca evenimentul „Dunărea prin ochii tăi” să nu depăşească numărul maxim de participaţi: 15.
Toate lucrările întreprinse în perioada 23-26 iunie vor fi prezentate în cadrul unei expoziții speciale, care va fi anunțată ulterior, expoziţie în cadrul căreia viziunea tinerilor artişti va fi răsplătită pe măsură.
Sursa foto principal: lumeasatului.ro.