Prezenţă impresionantă în Caraş-Severin la ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat

Peste 92% din elevii ciclului liceal din Caraș-Severin au participat la ultima probă scrisă din cadrul examenului maturității: proba la alegere a profilului și specializării, probă care nu s-a putut încheia fără candidați eliminați, ca urmare a tentativei de fraudare a examenului.

„Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat: proba la alegere a profilului și specializării. Astfel, dintre cei 1.898 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele zece discipline (Biologie – 1.051, Chimie – 24, Fizică – 50, Economie – 3, Filosofie – 7, Geografie – 387, Informatică – 120, Logică şi argumentare – 168, Sociologie – 52 şi Psihologie – 36), s-au prezentat 1.762, numărul candidaților absenți fiind 136”, a ținut să transmită purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Chiar dacă niciun elev nu a fost respins în urma controlului epidemiologic, coliniaritatea nu a putut fi respectată și în privința tentativei de fraudare a examenului, un candidat fiind eliminat din acest motiv. Tânărul care nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat a urmat cursurile ciclului liceal în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursa foto principal: stiri.infomures.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/