Ce spune Virgil Musta despre vaccinul anti-coronavirus fabricat în Rusia?

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Vladimir Putin a afirmat că Moscova a fabricat vaccinul anti-coronavirus şi că vaccinarea va începe chiar dacă a fost testat pe oameni numai două luni. Medicul Virgil Musta s-a arătat reticent la auzirea acestei veşti şi spune că acesta trebuie foarte bine testat şi că procesul este unul mai îndelungat.

„Niciun medicament nu poate fi scos foarte repede pe piaţă, pentru că trebuie să fie foarte bine testat, din punct de vedere al eficienţei, al efectelor adverse şi abia după aceea va primi licenţa. Sunt ţări pe care nu le interesează. Ele l-au scos, îi dau drumul.”, a afirmat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Musta vorbeşte nu doar despre un război al oamenilor cu virusul, ci şi despre o luptă incredibilă între firmele de medicamente, dar şi despre o întrecere a marilor puteri, una de orgoliu, pentru a-şi demonstra întâietatea în lume. Iar pandemia reprezintă ocazia perfectă de a scoate la iveală salvatori.

„Eu cred că e vorba de un nou război al firmelor de medicamente, care vor să fie primele. Acestea consideră că dacă sunt primele au cel mai mult de câştigat. Sau o întrecere a marilor puteri care vine cu salvarea. Pe mine ca medic nu mă interesează de unde vine, ci să fie eficient şi să pot să-mi salvez pacienţii. Restul sunt problemele firmelor de medicamente şi a ţărilor care fiecare îşi doreşte să fie prima, să câştige. Competiţia extrordinară între firme se simte în această perioadă pe mai multe paliere ale medicaţiei pe care noi o administrăm.”, a mai spus doctorul Virgil Musta.