Ce spun cărășenii despre necesitatea intrării României în Schengen?

schengen
Cuib de vise 1000x100

Campania de strângere de semnături inițiată de PMP este în plină desfășurare. Aproximativ 1.000 de cărășeni au semnat până acum petiția prin care susțin intrarea țării noastre în Schengen.

În 8 decembrie anul trecut, Austria a blocat accesul României în Schengen și a încălcat astfel, în mod asumat, Tratatele UE, este de părere liderul PMP, Eugen Tomac. Acesta a decis, în calitate de europarlamentar, să dea în judecată Consiliul Europei, sperând în sprijinul Parlamentului European. Ca să-l obțină, a inițiat o campanie de strângere de semnături în România prin care să poată arăta că demersul este susținut și de cetățenii din țară.

Recent, filiala PMP Caraș-Severin a prezentat campania, avându-l ca invitat la conferința de presă pe secretarul general al PMP, Ionuț Simionca. De atunci, aproape 1.000 de cărășeni au semnat petiția fie online, fie în format fizic.

CITEȘTE ȘI: PMP adună semnături pentru intrarea României în Schengen

STPT job 1000x200

„La sfârșitul lunii, Eugen Tomac trebuie să meargă cu petiția la Bruxelles și trebuie să aibă un număr de susținători și atunci ne canalizăm eforturile și acțiunile pe campania Schengen. Acum se desfășoară și în Caraș-Severin și în format online, și letric. Campania merge binișor, la modul în care avem deja aproape 1.000 de semnături. Mulți cărășeni sunt deschiși. Noi le explicăm minusurile pe care ni le aduce faptul că nu suntem în Schengen vizavi de resursa financiară, 10 miliarde de euro, care ar putea să ajute tare mult statul român în fiecare an. Atât pierdem noi pentru faptul că nu suntem în Schengen. Faptul că ești tratat tot ca cetățean de mâna a doua pe la toate punctele de trecere a frontierei. Când îi vezi pe ceilalți că trec imediat și tu stai la coadă… E vorba de libera circulație a mărfurilor, a persoanelor ș.a.m.d.. Ținând cont că suntem plasați aici, în sud-vestul României și cărășenii au tangențe cu punctele de frontieră și se circulă foarte mult, sunt foarte deschiși și abordează pozitiv problema asta, demersul inițiat de Eugen Tomac.”, a declarat Lucian Voina pentru Express de Banat.

Cei care doresc să semneze petiția și să susțină demersul pentru acceptarea României în spațiul Schengen trebuie să acceseze linkul https://romaniainschengen.ro/ și să completeze formularul de pe pagină.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/