Ce să nu îți lipsească atunci când petreci un weekend la vânătoare în pădure?

hunting,hunter,men,with,gun,standing,in,field,nearby,river
1000x100 (5)

Din când în când, dacă îți dorești să îți încarci bateriile, e bine să alegi și varianta de retragere în natură, să îți petreci timpul departe de aglomerația urbană, să te bucuri de ciripitul pasărilor și de susurul râului și de o sesiune de vânătoare reușită. Pânda este o modalitate eficientă de reconectare cu natura, dar și o activitate ce te ţine în alertă, ce te face să îţi ascuţi simţurile furnizând o doză ridicată de adrenalină.

hunting,hunter,men,with,gun,standing,in,field,nearby,river

Sursa de imagine: AndreyUG / Shutterstock.com

Ce este important să ai la tine când mergi la vânătoare la pândă?

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În primul rând trebuie să stabilești refugiul, să organizezi perimetrul în care îţi vei monta echipamentele de vânătoare. De asemenea, vei avea nevoie de saci de dormit și saltea. Pentru un somn liniștit, confortabil și pentru ca să nu simți frigul este important să alegi saci de dormit din materiale de calitate. Există saci de dormit care îți asigură confort termic până la temperaturi de -20 grade. Printre echipamentele indispensabile pentru vânătoare la pânda se numără și orice cameră termoviziune performantă, pentru o experiență excepțională pe timpul nopții. Un astfel de echipament îţi oferă posibilitatea să observi prada pe timpul nopţii. Camerele cu termoviziune folosesc căldură pentru a furniza imagini precise. Un echipament performant va asigura o sesiune de vânătoare reuşită şi totodată o experienţă autentică.

Este foarte important să ai la tine un dispozitiv care să te ajute să pornești focul, o pândă reuşită se poate lungi pe multe ore, deci este important să poţi să pregăteşti hrana ori să prepari o băutură caldă.

male,hunter,preparing,food,with,a,portable,gas,burner,in

Sursa de imagine: PRESSLAB / Shutterstock.com

Gadgeturi care fac mai ușoară șederea în pustietate

Bineînțeles că timpurile moderne s-au extins pe toate planuri iar gadget-urile sunt inclusiv pentru astfel de situații. Acum poți sta la pădure, peste noapte, liniștit deoarece știi sigur că ești în siguranță. Există diferiți senzori care se pot aplica în jurul perimetrului pe care l-ai ales pentru a te avertiza în cazul în care se apropie cineva. Camere cu termoviziune, ATN optică performante, sunt cu adevărat eficiente în astfel de situaţii. Mulţi pasionați de vânătoare consideră că aceste tipuri de echipamente sunt cheia unor sesiuni de vânătoare desăvârşite. Îţi oferă imagini clare, precise ce te pot ajuta să localizezi următoarea pradă.

Echipamentul pentru camping

Pentru șederea la pădure este nevoie să ai un echipament adecvat. Astfel, alege îmbrăcăminte din fibre naturale, care să îți asigure confort termic și să fie prietenoasă cu pielea ta. Încălțămintea trebuie să fie impermeabilă și să îți ofere siguranță pe diferite tipuri de teren. Ca și accesorii poți avea ochelari de vedere sau de soare, șapcă sau căciulă și ceas cu busolă, de asemenea pelerina de ploaie nu trebuie să lipsească din bagajul tău.

banner 970 x 250