„Ce să caut eu în consiliul de administrație de la spital, când nu știu cu ce se mănâncă injecția aia?! Nu au respectat metodologia!”

banner publicitar

Cel mai vocal consilier local PSD din Moldova Nouă justifică boicotarea ședinței de Consiliu Local de vineri contestând deciziile primarului Adrian Torma, care s-ar baza pe orice altceva numai pe justețe nu.

Lavinia Almăjan a explicat pentru expressdebanat.ro de ce s-a ridicat în timpul ședinței și a plecat din plen alături de colegii săi social-democrați, obligând la convocarea unei ședințe de îndată, în aceeași zi, pentru ca proiecte importante pentru comunitate, ce nu suportau amânare, să fie totuși aprobate. După ce propunerile PNL (privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în consiliile de administrație de la unitățile de învățământ din oraș și în Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității) au început să se bată cap în cap cu propunerile social-democraților, aceștia din urmă au luat hotărârea să părăsească sala de ședință.

Nu se poate ca într-un consiliu de administrație de la o instituție de învățământ să punem pe cine?! Gândiți-vă doar atât! Anul trecut, domnișoara Casiana (n.r. – Casiana-Maria Stefanovici – consilier juridic) a întrebat un cadru didactic, cu 40 de ani de experiență în domeniu, ce e acela proiect educațional. Ce căutăm în Consiliul de Administrație dacă nu știm ce e acela proiect educațional? Asta – una la mână. Nu au respectat metodologia! Consiliul de administrație, cum am mai spus și la ședința de îndată, nu dă calificativ, avizează calificativul. Doamna/domnișoara Casiana nu are vârsta pe care doamna respectivă o are ca vechime. Nu am nimic cu dânsa, e mâna profesională a primăriei! Doamna, Mariana Ardelean, am lucrat cu dumneaei, educatoare necalificată. O știu de ani de zile. Dar, hai, să mai punem și profesori! Hai să mai punem consilieri! Noi aia, de fapt, am cerut: consilieri locali care știu despre ce se vorbește, oameni specializați pe domeniul respectiv. E ca și când m-aș duce eu în consiliul de administrație de la spital. Ce să caut eu în consiliul de administrație de la spital, când nu știu cu ce se mănâncă injecția aia sau mai știu eu ce au ei acolo?! Domnul Mihăilescu, pe care noi l-am propus, a fost director în învățământ și profesor. Eu am fost întrebată, spre exemplu, ce e acela proiect de încadrare de către reprezentanții Consiliului Local, cu toate că le trimit în e-mail! Sau, de ce nu ne încadrăm în costul standard per elev. Or, dacă stau de vorbă cu un profesor, acela știe ce-nseamnă acest lucru!, a explicat Lavinia Almăjan, consilier local PSD.

Primarul Torma a mărturisit că a cerut și găsit sprijin la conducerea județeană PSD, drept dovadă, a convocat o ședință de îndată la care au participat și consilierii PSD. „Sub nicio formă nu am revenit la telefonul domnului Mocioalcă. Domnul președinte nu m-a sunat nici pe mine, nici pe colegii mei să ne urecheze, să ne certe. La o discuție cu doamna inspector școlar general, am înțeles că ar trebui/ar fi fost pe ordinea de zi cele două proiecte pentru fosta Școală Generală Nr. 3, actuala Sofia Arcan. Și i-am scris primarului Torma pe WhatsApp: <<Fă ședință de îndată pentru generala nr. 3>>! O spun și acum și am să urlu: tot ce-nseamnă învățământ și sănătate, PSD-ul nu e contra! Sub nicio formă. Dar noi, peste ordinea de zi nu am avut cele două proiecte cu Generală 3. La ședința de îndată ne-am trezit cu anularea unei hotărâri, cu niște extrase de carte funciară, în care nimeni nu știa să ne de-a explicații pentru ce facem. Până la urmă a venit domnul Bratu (n.r. – Mihăiță Bratu – șef serviciu Investiții și proiecte europene), doamna Mirela (n.r. – Mirela Cânpeanu – șef birou achizitii publice, mediu, monitorizarea serviciilor) și cu domnul Ciovela (Florin-Ioan Ciovela – secretar) și ne-am lămurit. Dar, ne-am dus la ședința de îndată, ne-am trezit cu modificarea unor extrase de carte funciară. Își dădeau cu stângul în dreptul, ne-am trezit cu anularea unei hotărâri de Consiliul Local din aprilie ca să ne spună că sunt, de fapt, străzile: cu Teatrul de Vară, străzile pentru viitoarele proiecte europene! Deci, ședința de îndată nu a fost strict pentru proiectul referitor la Școala Generală Sofia Arcan. Am mers la ședință, am lăsat toate orgoliile politice de-o parte și proiectul nici nu l-am primit! Până în momentul în care am părăsit sala, nu am avut în față cele două proiecte de hotărâre, a mai spus Lavinia Almăjan.

CITEȘTE ȘI:

[UPDATE] Ședință cu scandal la Moldova Nouă! Pesediștii s-au săturat de administrația publică și au plecat acasă!