„Codrin Ștefănescu mai rămâne să ne dicteze să nu mai stăm noaptea cu nevestele în pat, ci cu anumite persoane!”

Vicepreședintele PSD Caraș-Severin, președinte al organizației locale Oțelu Roșu și primar al orașului de pe Valea Bistrei, Luca Mălăiescu, a reacționat ironic după ce secretarul general adjunct PSD, Codrin Ștefănescu, le-a cerut social-democraților cărășeni să se strângă în jurul Luminiței Jivan, agreata lui Liviu Dragnea!

Tot mai mulți primari PSD din județ se arată scandalizați de ieșirea lui Codrin Ștefănescu, care i-a transmis clar lui Ion Mocioalcă faptul că a intrat în dizgrația Bucureștiului și că, în cazul în care nu-și va revizui poziția exprimată în CEx, va fi obligat să plece din PSD. Luca Mălăiescu este doar unul dintre cei care taxează în mod public afirmațiile lui Ștefănescu. „Vizavi de declarația lui Codrin Ștefănescu, vreau să spun că, dacă dânsul dorește să vină la noi, în Caraș-Severin, îl așteptăm, pentru că este o directivă de la conducerea centrală și trebuie să o respectăm. Îl aștept cu mare drag și la Oțelu Roșu, îl și ospătăm, mai ales că noi, bănățenii, suntem recunoscuți pentru ospitalitate, dar nu pot fi de acord cu faptul că ne-a îndrumat pe toți primarii să fim alături de cineva anume. Datorită faptului că sunt membru PSD de 18 ani, timp în care m-am certat, poate, și cu prietenii pentru PSD. Personal, știu foarte bine ce am de făcut. Nu de alta, dar când cineva de la centru trasează directive, mai rămâne ca, mâine, Codrin Ștefănescu să ne dicteze și cu cine să stăm noaptea în pat, să nu mai stăm cu nevestele, ci cu anumite persoane!”, a declarat Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.

Liderul social-democrat de pe Valea Bistrei condamnă încercarea liderilor partidului de a-i trece pe linie moartă pe cei care i-au cerut lui Liviu Dragnea să plece de la șefia PSD și a Camerei Deputaților. Și l-a dat exemplu pe Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin neexercitând niciun fel de presiuni sau amenințări după ce Mălăiescu a criticat anumite lucruri petrecute la nivel de județ. „Tot timpul am agreat democrația, în PSD sunt voci pro și contra și asta nu dăunează cu nimic, pentru că în democrație primează majoritatea. Eu mi-am spus nemulțumirile din punct de vedere administrativ, e normal să mă lupt pentru ca Oțelu Roșu să prospere. În calitate de vicepreședinte PSD Caraș-Severin am avut nemulțumiri deoarece PSD se prăbușește în sondaje din cauza imaginii pe care o are Liviu Dragnea. E absolut necesar ca președintele Liviu Dragnea să facă un pas înapoi, așa cum a făcut, în 2015, Victor Ponta, iar un an mai târziu PSD a câștigat detașat alegerile. După Cex-ul județean am spus că în PSD Caraș-Severin e democrație și nu voi pierde niciun moment să aduc critici atunci când consider că este cazul”, a afirmat social-democratul.

Referitor la întâlnirile pe care deputatul Luminița Jivan le are în județ, în special cu primari PSD pe care încearcă să-i atragă de partea sa și, implicit, de partea lui Liviu Dragnea, Luca Mălăiescu susține că el nu a fost contactat. „Îmi știe poziția referitor la Liviu Dragnea. Cred că e ceva normal ca într-o organizație foarte mare să existe și opinii diferite, dar noi am avut un CEx, a fost un vot covârșitor pentru susținerea moțiunii anti Dragnea și domana deputat trebuie să respecte acel vot. Îndemnul lui Codrin Ștefănescu nu a fost la unitate. Asemenea declarații mai mult irită. Probabil s-a înțeles greșit la București că președintele Mocioalcă, cu mai mulți primari, vor să plece la Pro România. Doamna Luminița Jivan nu e străină de aceste lucruri. Acea delegație a spus, probabil, unele lucruri, dar sunt total neadăvărate!”, a mai comentat primarul de la Oțelu Roșu.