Ce poți face de fapt cu un elevator auto și la ce nu ai voie să-l folosești niciodată?

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Așa cum le spune și numele, elevatoarele auto sunt niște utilaje grele, special concepute pentru ridicarea automobilelor de la sol. Primele astfel de dispozitive au fost create cu aproape un secol în urmă de către mecanicul și inventatorul american Peter Lunati care sătul de a mai intra la propriu în pământ pentru a repara automobile a căutat o soluție optimă care să-i permită să lucreze într-o poziție mai confortabilă.

Până la primul elevator auto inventat de Peter Lunati în anul 1925, pentru câteva decenii, începând cu apariția pe piață a primelor automobile produse în serie, mecanicii auto, deoarece nu dispuneau de un dispozitiv suficient de puternic pentru a ridica mașinile de la sol, au trebuit să se descurce cum puteau și să-și sape gropi în podelele atelierelor pentru a putea ajunge la componentele de sub caroserie.

publicitate online in ziar Express de Banat

Lui Peter Lunati, revoluționara idee de a construi un elevator auto i-a venit într-una dintre vizitele la frizer, când se afla pe scaunul bărbierului său și studia modul incredibil de facil în care acesta îi ridica corpul așezat pe scaun până la o înălțime optimă pentru a-l putea tunde. Astfel, imitând mecanismul acestui tip de scaun, Peter Lunati s-a gândit să creeze o mașinărie care prin aceeași mișcare să ridice de la sol și mașinile pe care le depana. Iar invenția s-a dovedit un succes deoarece în doar câteva decenii de la apariția primului elevator auto, acesta s-a transformat într-un obiect indispensabil oricărui atelier.

Ce poți face cu un elevator auto?

În ziua de azi există o mulțime de tipuri de elevatoare auto care diferă prin sarcinile și înălțimile lor maxime de ridicare, dar și design. Însă indiferent de tipul lor, un lucru pe care îl au în comun toate elevatoarele auto este acela că nu pot fi folosite pentru alte acțiuni cu excepția elevării de la sol a mașinilor.

Astfel, cu un elevator auto, un mecanic este capabil de a ridica automobilele în vederea reviziei și depanării, iar în situații speciale, dacă dispune de un elevator suficient de competent, ca de exemplu un utilaj cu patru coloane ce poate fi achiziționat din magazinul online eqp.ro, mai poate și să parcheze două mașini unele sub altele în vederea creării de spațiu liber în atelier. Americanii își folosesc des elevatoarele auto cu acest scop, dar mai nou, putem vedea și în România mașini parcate unele sub altele cu ajutorul unui elevator, în special în parcările subterane ale imobilelor noi.

Ce nu poți face cu un elevator auto?

Cu toate că la prima vedere elevatoarele auto par și chiar sunt niște utilaje foarte competente, cu care poți îndeplini o mulțime de sarcini, în realitate, ele nu pot fi folosite cu niciun alt scop cu excepția celor enumerate mai sus. Astfel, elevatoarele auto nu pot ridica automobile a căror greutate depășește sarcinile lor maxime de ridicare, nu pot fi folosite pentru elevarea de la sol a animalelor, a altor obiecte cu excepția automobilelor sau chiar și automobile în care încă se află pasageri. Și pentru ca atelierul în care sunt utilizate să poată obține autorizația de operare a unui elevator auto, ele nu pot fi folosite nici în spațiile a căror podea nu îndeplinește cerințele solicitate de producătorul utilajului.

Dar chiar și în aceste condiții, cu toate că nu pot fi considerate niște utilaje versatile, elevatoarele auto sunt, așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, niște dispozitive absolut necesare oricărui atelier în care se urmărește optimizarea timpului de îndeplinire a sarcinilor.

Cum să alegi elevatorul potrivit?

Toate elevatoarele auto pot fi folosite cu un singur scop și de aceea ar putea părea destul de simplu să alegi un elevator potrivit pentru afacerea ta. Pornind de la această premisă, cu siguranță ești tentat să te orientezi strict după preț și să lași deoparte alte aspecte care definesc un elevator. Dar pentru satisfacție maximă, este important să ai în vedere și structura, greutatea și design-ul elevatorului pe care îl cumperi, astfel încât el să poată fi instalat și utilizat fără compromisuri în atelierul tău și ulterior să obții autorizație de operare pentru el din partea autorităților competente.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/