Ce pedelişti mai trec în PNL cu Frunzăverde

Bomba de pe scena politică din Caraş-Severin detonată astăzi de Dan Radu Ruşanu şi Mihai Voicu, vicepreşedinţii PNL, legată de candidatura lui Sorin Frunzăverde sub sigla USL pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, a stricat toate calculele făcute înainte de alegerile locale.

Trecerea lui Frunzăverde de la PDL la PNL a fost confirmată de toată lumea, dar deocamdată nu se cunosc şi celelalte nume care vor schimba portocaliul democrat cu galbenul liberal. Cert este că toţi membrii PDL sunt primiţi cu braţele deschise în PNL şi, mai mult decât atât, vor avea prioritate pe liste la alegeri. Cel puţin aşa au spus liderii PNL de la nivel central.  Mihai Voicu, vicele PNL, spune că înregimentarea în masă a mai multor pedelişti din Caraş-Severin nu are de ce să creeze disensiuni în USL. „Postul de candidat la Consiliul Judeţean este al PNL în cadrul USL-ului. Postul de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean este al PNL, aşa cum cel de candidat la Primăria Reşiţa este al PSD-ului. În aceste condiţii, potrivit protocolului dintre cele două partide, fiecare poate stabli ce candidaţi doreşte”, a declarat Voicu.

Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte PNL la nivel central, le-a sugerat celor 42 de primari PDL din Caraş-Severin că poarta PNL-ului este deschisă pentru fiecare dintre ei. „Orice primar PDL care va dori să candideze sub sigla USL, indiferent de la ce partid din USL, o va putea face cu prioritate. Este alegerea lor”, a spus Ruşanu.

Ce spun primarii democrat-liberali
Cei 42 de primari democrat-liberali se vor întruni vineri într-o ședință comună, ca să decidă concret ce vor face în perioada următoare cu cariera lor politică. În principiu însă, aceștia așteaptă confirmarea oficială a liderului politic, după care îl vor urma.

„Trebuie să știm exact că asta se va întâmpla, dar în principiu, vom pleca alături de dumnealui”, a spus Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană, și actual membru în PD-L. Poziția tuturor primarilor democrat-liberali este similară. Surse din cadrul partidului spun că toată filiala județeană va pleca „in corpore” la PNL. În ce îi privește pe ceilalți membri din conducerea PD-L, aceștia își susțin liderul. „Probabil, va deveni membru al PNL, doar în urma Congresului Național al PNL din luna aprilie. Dacă pleacă, îl urmăm cu toții”, a spus vicepreședintele PD-L Caraș-Severin, Ionesie Gheorghioni.

Comments

  1. K2 says:

    ce jigodii pot fi pedelistii astia…