Cum îți poți face o investigație RMN

Pacienții care doresc o investigație RMN completă, adică pe toate segmentele corpului, trebuie să scoată din buzunar 1.500 de lei. Un singur segment al corpului costă 400 de lei, iar substanța de contrast folosită se ridică la 150. Express de Banat îți explică ce pași trebuie să urmezi, ca să faci o investigație!

Reporterii „Express de Banat” s-au interesat cum pot pacienții să își facă o investigație cu rezonanță electro-magnetică. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Dumitru Secășan, spune că, în primul rând, bolnavii trebuie să se interneze la Spitalul Județean de Urgență din municipiu și să aibă o spitalizare continuă pe o secție, la recomandarea medicului curant.

„O altă posibilitate este ca prin adresarea, contracost, a pacientului cu sau fără bilet de trimitere a medicului specialist să i se poată face investigația”, a declarat Dumitru Secășan, managerul Spitalului de Urgență Județean din Reșița.

Până anul viitor, însă, când se va face un nou contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pacienții fi nevoiți să achite costul integral al consultației. Asta înseamnă că pacienții vor plăti 400 de lei pentru investigarea unui segment al corpului, plus 150 de lei pentru substanța de contrast folosită.

„Se plătește investigația nativă cu 400 de lei, iar dacă este nevoie de investigație cu substanță de contrast, se mai adaugă încă 150 de lei. Prin urmare, cu 550 de lei se poate face o investigație pe un singur segment al organismului. Pe două segmente se platește de două ori 400, sumă la care se adaugă 150 de lei, substanta de contrast. Pentru o investigație generală suma totală este de 1.500 de lei”, spune managerul unității spitalicești din Reșița, Dumitru Secășan.