Legitimații cu poză pentru pensionari

Pensionarii nu se mai înghesuie la tichete de transport în comun. Asta pentru că, de acum, tichetele pot fi folosite numai însoţite de o legitimaţie cu fotografia posesorului. 

Pensionarii primesc gratuit de la Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Reșița tichete de transport în comun şi legitimaţii de călătorie. În cazul celor care nu au împlinit vârsta de 70 de ani, primăria a stabilit, printr-o hotărâre a Consiliului Local, ca aceste beneficii să fie acordate numai pensionarilor al căror venit nu depăşeşte 800 de lei. Cei care au peste 70 de ani primesc tichetele de călătorie, împreună cu legitimațiile, indiferent de cuantumul pensiei.

”În luna septembrie au fost eliberate tichete de transport pentru 6.659 de persoane, respectiv 3.323 din prima categorie şi 3.336 din categoria celor care au peste 70 de ani”, a declarat Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

De asemenea, tichetele de călătorie sunt de acum valabile numai însoțite de o legitimație cu fotografia posesorului. Această prevedere a dus, potrivit autorităților locale , la scăderea numărului de solicitări din partea pensionarilor.