Ce oameni răi, Romeo, ce oameni!

Romi, ce ai pățit, domnule? Că de patru zile vuiește Facebookul și Instagramul. Băi omule bă, te-au făcut online-iștii ăștia mare. Mare de tot, bă frate. Mai puțin și postările lor treceau granițele țării, dacă n-or fi trecut deja. Postările cu filmulețul în care te distrezi la nunta aia de săptămâna trecută. Bă, ce distracție, câtă adrenalină, ce atmosferă! Show, nu alta. Mii de like-uri, sute de distribuiri, comentarii fără număr… Dar și atmosfera de la petrecere a fost una de zile mari. Ai văzut cum te filmau și te fotografiau mesenii, mai ceva ca la „Românii au talent.”

Bă Romi, te văd trist în loc să te bucuri că peste noapte ai devenit vedetă populară. Nu că până acum n-ai fi fost, doar că de data asta ai spart box office-ul la vizualizări. Eu te înțeleg și îți dau dreptate: ce-i … grija pe ei cum te-ai distrat acolo cu partenera ta? Mi-a plăcut că nu te-ai formalizat, bă, și n-ai ținut seama că acolo erau și domni, cu ștaif, veniți de la București, unii mai politicieni decât alții, mai miniștri și ce-or mai fi fost ei. Și ce dacă erau, ei nu sunt tot oameni ca și tine, ca și mine? Ei drăcia dracului. Bă, ascultă la mine, când e vorba de mâncat, de băut și de chefuit nu se există grad de comparație, că ăla e mai coios decât celălalt sau că unul e mai bogat decât altul. Că dacă ar fi fost pe întrecute în averi, tu îi băteai la curul gol pe toți. Nici partidul nu mai contează. Lași la intrare și principii, și ideologie, și doctrină. La petrecere e ca la petrecere, te eliberezi de stres, trăiești la maximum clipa, îți etalezi talentul. E adevărat, unii își arată și prostia, dar ce să le faci, să le dai în cap?

Niște frustrați, bă Romi, cum ar zice Gogu al meu. Niște… să nu le spun cum, care vin la nuntă doar să mănânce zupă și sarme, să bea răchie, să joace „Brâul” și „Ardeleana”, să-și arate țoalele noi. Invidioși că și aici ai luat caimacul. Învățați cu hopa, țupa de trei ori//că-ți miroase gura a flori. Or tu le-ai oferit o mostră de distracție ca-n cluburile din Monte Carlo. N-ai văzut că toți erau cu ochii pe voi, inclusiv ăia veniți de la Bucale, de parcă nu mai văzuseră așa ceva până atunci. Și-au făcut cruce și s-au minunat, cum se distrează în Banat. Până și pe Delia ați făcut-o invidioasă. Foarte bine, că de aia te-ai dus la nuntă, să te simți bine, să vadă toată lumea că știi să te și distrezi, nu doar să muncești toată ziua la Consiliul ăla Județean. Primul la muncă și tot primul la distracție.

Cum? Ai vrea să știi cine te-o filmat și te-o dat pe Facebook, la ziarele de cancan? Păi, ce să zic, bă Romi? Dacă m-ai întreba pe mine, ți-aș spune că un pesedist a făcut asta, chiar dacă a fost o nuntă sută la sută liberală. Sută la sută cu excepția pesedistului care, zic eu, te-a dat în gât. Și știi de ce spun asta? Pentru că nu a mai avut de ce să se lege de tine, că tu te-ai pus pe treabă, toată ziua asfaltezi drumuri, promiți oamenilor de toate. Și atunci, ce și-o fi zis pesedistul, ros de invidie: ia să-l fac eu pe Dunca ăsta, să vadă tot Facebookul cine e el. Și te-a făcut.

Ce oameni răi, Romeo, ce oameni!

Textul este un pamflet. Cine nu știe ce înseamnă să uite că l-a citit.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/