Metoda „Ghicitul“ găseşte în continuare fraieri în Reşiţa. Ultima dovadă: o întâmplare petrecută ieri în Piaţa Tricolorului, ajunsă la urechile Poliţiei telefonic, prin 112.
Miercuri, 24 octombrie 2018, Poliţia Municipiului Reșița a fost sesizată prin Numărul Unic de Urgenţă 112, de către o femeie în vârstă de 46 de ani, cu privire la faptul că a fost înșelată de o persoană necunoscută. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că partea vătămată se afla în Parcul Tricolorului din Municipiul Reșița şi, la un moment dat, a fost acostată de către o persoană necunoscută, de sex feminin, care i-a distras atenția prin metoda ghicitului în palmă, sustrăgându-i o sumă de bani. Totodată, profitând de neatenția victimei, „ghicitoarea“ i-a sustras acesteia un inel și o verighetă din aur.
Cercetările continuă în vederea identificării autorei și tragerii acesteia la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și furt, informează Adrian Jurjică, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.
Acesta precizează că „Ghicitul” este una dintre metodele de înșelăciune care face în continuare victime cu ușurință. „Ghicitoarele” nu au scrupule sau moralitate, iar victimele, din cauza naivităţii şi credulităţii, contribuie masiv cu bani sau bijuterii la prosperitatea acestora. Ghicitoarele sunt deţinătoare ale unei intuiţii remarcabile, apasă cu degetul chiar pe „rănile” victimelor, dându-le satisfacţii posibile (dar nereale) precum: întâlnirea cu Făt-Frumos-ul mult aşteptat, dezlegarea de blesteme, aspiraţii de avere şi lux, viaţă lungă, călătorii, promiţând, cu uşurinţă, îndeplinirea tuturor dorinţelor etc..
Însă în multe situații, spune Adrian Jurjică, „ponturile” sunt oferite chiar de către victime. O banală discuţie conduce la percepţia statutului social şi sentimental al victimei. Pe măsură ce încep să „ghicească”, în funcție de confirmările sau negările victimei, ghicitoarele adulmecă încotro să-şi îndrepte mersul prezicerii lor, pretinzând apoi de la victime sume de bani, obiecte din aur sau argint, uneori doar pentru a le descânta, moment în care aceste bunuri sunt înlocuite, cu o dezinvoltură cinică, cu maculatură sau tinichele.
Sursă foto: ele.ro.