Ce înțeleg unii reșițeni din sintagma „un oraș frumos și civilizat”?

Cuib de vise 1000x100

Românul s-a născut pretențios. Mașini scumpe, haine de firmă, telefoane de ultimă generație și un oraș în care să trăiască pe model occidental. Reșițeanul nu face excepție. Pretențiile-s mari, dar întotdeauna de la alții. Să se facă, să avem, că dacă nu se face și nu avem, cum arătăm noi lipsa celor 7 ani de acasă? Pe unii din această ultimă categorie i-a cam usturat buzunarul după o astfel de abatere.

În cazul multora dintre noi, pretențiile-s mari, pentru că, nu-i așa, și taxele pe care le plătim sunt pe măsură. Numai că la unii mintea-i îngustă. Probabil modernizarea străzilor din oraș este una dintre cele mai frecvente solicitări ale reșițenilor. Pe bună dreptate. Nu doar că e firesc ca în anul 2020 să nu-ți rupi mașina prin oraș, fie chiar și printre blocuri, dar și aspectul contează. Nu poți fi un oraș european, iar tu să dai din groapă-n baltă.

Iar când se face un lucru, oamenii se împart din nou în două categorii: cei care spun „dar de ce s-a făcut acolo, și nu s-a făcut și la mine? Că pe mine mă doare aici, nu acolo” și cei care spun „Buuun. Acum să vedem cum stricăm ce s-a făcut”.

Din păcate, atitudinea celor din a doua categorie ne afectează pe toți, până la urmă. O dată pentru că, vrem, nu vrem, lucrările se fac și din banii noștri, iar a doua – pentru că imaginea orașului revine la stadiul inițial. Pentru a mai calma spiritul ăsta revoluționar al „stricătorilor”, Primăria Reșița a aplicat o amendă de 5.000 de lei unui șofer care a considerat de cuviință să treacă prin noroaie, apoi peste dalele abia puse pe strada Gratz și să-și lase mașina pe spațiul verde. Și administrația locală nu se va opri aici: va cere în instanță despăgubiri atât pentru spațiul verde distrus, cât și pentru mizeria lăsată pe pavaj.

STPT job 1000x200

„Îi avertizăm, pe această cale, pe toți cei care consideră că a respecta regulile este un moft că nu vom manifesta nicio forma de empatie când vine vorba de sancțiuni! NIMENI nu-și bate joc de banii și munca reșițenilor!”, transmite administrația locală.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/