Ce face Fritz cu Timișoara – capitală culturală a Europei – e aberant și distrugător!

Europarlamentarul Maria Grapini îl acuză pe primarul Timișoarei că pune în pericol evenimentul care ar fi trebuit să transforme spectaculos orașul, așa cum s-a întâmplat cu Sibiul după ce a fost decretat capitală europeană a culturii.

Pandemia COVID-19 a amânat evenimentul ce trebuia găzduit de Timișoara în 2021, dar în ciuda timpului prelungit pentru ca orașul să fie pregătit din toate punctele de vedere lucrurile se mișcă tot mai greu și în niciun caz în direcția bună. Dominic Fritz a anunțat recent că Primăria Timișoara oprește orice finanțare către Asociaţia Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, organizatorul evenimentului la care sunt așteptați peste un milion de turiști. De aici și reacția dură a Mariei Grapini.

„La Timișoara e tragedie mare! Timișoara a fost aleasă capitală culturală 2021. Acum suntem în 2022 și este un conflict deschis între asociație și domnul primar. Primarul se ambiționează să schimbe toată conducerea care a scris proiectul, care a câștigat și obținut organizarea acestui eveniment și mi se pare aberant și distrugător. Există și un conflict între primar și președintele Consiliului Județean, deși sunt în alianță PNL – USR. Timișul este un județ foarte greu datorită prezenței mari a celor de la USR.”, a comentat europarlamentarul, liderul PPU-SL.