Ce ascund filele lipsă din rechizitoriul „procurorului” Dunca trimis ministrului Justiției?

dunca predoiu

Lui Cătălin Predoiu i-a fost denunțată o adevărată grupare infracțională constituită din procurori, judecători, politicieni și din toți ceilalți care îi strică afacerile (ne)legale șefului Consiliului Județean Caraș-Severin!

Romeo Dunca a fost ales de un număr impresionant de cărășeni după ce le-a promis că va dezvolta județul de n-o să-l mai recunoască nimeni până în 2024. Mâine-poimâine suntem la jumătatea mandatului, iar realizările sunt puține spre deloc. Dezvoltarea Caraș-Severinului pe care a promis-o e mai degrabă pe hârtie decât în realitate, puținele lucruri vizibile cu ochiul liber fiind rezolvate în mandatul trecut și doar inaugurate în prezent. În schimb, afacerile familiei președintelui în Munții Banatului se extind. La fel de controversat însă cum s-au derulat și până ca Romeo Dunca să ocupe cea mai importantă funcție în județ. În joc sunt sume importante, de ordinul milioanelor de euro. Și e doar începutul afacerii, deși au trecut deja ani de când milionarul de la Timișoara își face de cap în Munții Banatului. Așadar, miza e uriașă. Și cum nu toți procurorii, judecătorii, primarii și șefii instituțiilor publice de control participă la partide de vânătoare și pun mâna pe bani murdari, riscul să se ajungă de pe munte în prăpastie e la fel de mare.

În cazul afacerilor familiei Dunca, instanțele au obligat deja la demolarea cabanei din Masivul Brusturu, au oprit activitatea pe traseul de mountin bike amenajat de asemenea ilegal, iar Telescaunul Vâlsanu a fost și el la un pas de a fi demontat, lucru pe care ar putea să-l riște în continuare dacă demersurile în justiție vor fi făcute inspirat de către Primăria comunei Turnu Ruieni, cea pe al cărei teren se întâmplă totul. Insuficient reglementat, ca să nu-i spunem altfel. Deși neregulile sunt evidente, constatate și sancționate de instituțiile de control și de către sistemul judiciar, Romeo Dunca pozează în victimă și inventează răuvoitori pentru a acoperi modul repetat în care el sau firma sa au încălcat legea. De la presă la adversari politici, de la magistrați la alți oameni de afaceri, cu toții ar complota împotriva intereselor sale. Iar cum însăși activitatea sa de om politic și de șef al administrației județene i-a adus pe procurori în Consiliul Județean, instituție de care se leagă strâns și afacerile sale actuale sau cele plănuite, președintele trăiește și mai periculos. Dar pe toate și le-a făcut cu mâna lui!

Mai toate cele ce se leagă de numele președintelui CJ se tranșează în fața organelor de cercetare penală și în sălile de judecată, iar în ultima vreme soluțiile nu-i sunt prea favorabile. Cel puțin nu ca altădată. Culmea tupeului, Romeo Dunca s-a dus să se plângă ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, căruia i-a înmânat un memoriu. Un fel de rechizitoriu în care denunță existența unui grup infracțional organizat care l-ar împiedica să dezvolte Caraș-Severinul. Dunca plasează în acest grup procurorul DIICOT care instrumentează dosarul ce-i privește, printre alții, pe Luminița Jivan și Maria Păulescu, dar și judecătorul Tribunalului Caraș-Severin care a dispus continuarea și completarea urmăririi penale pentru infracțiunea de abuz în serviciu în urma acuzațiilor formulate împotriva președintelui CJ. „Pot afirma cu tărie că atât procurorul, cât și judecătorul au lucrat la comun și cu comanda clara de a nenoroci cu dedicație două persoane.”, ar fi citit ministrul Justiției în „rechizitoriul” președintelui, potrivit surselor noastre.

Romeo Dunca ar fi vorbit mai departe, potrivit acelorași surse, despre un dosar fabricat de DIICOT Caraș-Severin și ar fi acuzat că procurorul de caz ar fi „vândut sistemului”. Dar și despre cum „corupția și tovărășia celor vinovați de dezastrul din județ e mare și se traduce într-o mare familie, organizată și unită, alimentată din avuția statului”. Iar cancerul corupției ar fi patronat chiar din sediul DIICOT! „Domnul ministru Predoiu mi-a răspuns și a dat memoriul meu Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, s-ar fi lăudat Romeo Dunca potrivit surselor Express de Banat din Consiliul Județean Caraș-Severin.

Acuzații halucinante, neprobate în vreun fel. Un atac evident la adresa justiției. Presiune pe magistrați, dar și motive de a fugi cu unele dosare prin alte locuri, unde CV-ul lui Romeo Dunca poate e cunoscut mai puțin. Iar în „rechizitoriul” pe care chiar el l-a întocmit sunt destule pagini lipsă. Lipsește, de exemplu, fila în care trebuia descris cu lux de amănunt cum Romeo Dunca a dat mită pentru afacerile de pe Muntele Mic. Cum l-a denunțat apoi pe primarul de la Zăvoi și cum a cerut înapoi banii de șpagă. Lipsește și capitolul despre cum a construit cu încălcarea legii într-o arie protejată din Munții Banatului și despre sentințele judecătorești pe care nu le respectă și nu le pune în aplicare. Nu se regăsește în „rechizitoriu” nici faptul că face acolo turism fără forme legale sau că, mai nou, SC Nordica Turism, firmă administrată de fiul său, a făcut lucrări ilegale într-o altă arie protejată de pe Muntele Mic, fiind sancționată de instituțiile statului. Altele decât cele care închid ochii la fărădelegi. Nimic nici despre Telescaunul Vâlsanu și terenul ocupat fără forme legale sau interesele financiare fabuloase din jurul acestuia. Dar lipsesc și paginile despre dosarul penal în care e anchetat modul în care firma sa s-a împroprietărit în Poiana Mărului, pe malul lacului. Nu se regăsesc multe altele, cum lipsesc și oamenii președintelui. Nu se găsește nimic despre fostul său apărător, fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara condamnat pentru corupție, pentru luare de mită. Nici despre unul din actualii avocați, condamnat de asemenea în trecut pentru infracțiuni de corupție, dar cu multe conexiuni în instanțele de judecată. Dar nici despre colaboratorii și consilierii săi, rude ale unor magistrați, ale unor procurori cu care are toate șansele să dea nas în nas din cauza activităților sale.

Practic, magistrații dovediți a fi corupți sau care i-ar putea fi datori, cel puțin moral, sunt magistrații cei buni. Cei care însă îl sancționează pentru încălcarea legii sunt cei răi, cei care îl încurcă. Îi plasează pe aceștia în ditamai caracatița infracțională. Este evident că în Caraș-Severin s-au întâmplat destule fărădelegi, care trebuie constatate și pedepsite, dar ceea ce face astăzi Romeo Dunca e prea de tot. Aceste intimidări și presiuni exercitate de șeful Consiliului Județean au fost reclamate și de primarul comunei Turnu Ruieni, care a refuzat propunerile periculoase ale lui Romeo Dunca. Mai mult, le-a denunțat chiar în sala de judecată, deci nu sunt povești. La intimidare joacă și cu presa care devoalează opiniei publice toate afacerile președintelui. Acțiunile defăimătoare despre care vorbește Romeo Dunca se dovedesc una după alta în instanță ca fiind demersuri jurnalistice oneste și bine documentate, adevăruri care incomodează și atât. Asta nu-l face însă pe Romeo Dunca să se oprească. Amenință în continuu cu procese, cu avocați și cu daune uriașe pe care le pretinde. Iar asta e valabil nu numai în cazul ziariștilor. A deschis peste 10 procese pentru închipuite calomnii celor care l-au demascat. Le pierde pe bandă rulantă. Romeo Dunca se pretinde a fi un monument al corectitudinii, dar este evident că lucrurile nu stau deloc așa. Cum la fel de evidente îi sunt și interesele. Interese despre care deputatul de Timiș Alfred Simonis spunea: „La Caraș-Severin, un grup infracțional, în fruntea căruia se află președintele consiliului județean, care a devalizat un județ întreg, concesionând munți întregi și suprafețe mari de teren… acum a ajuns în fruntea consiliului județean și dorește să facă bani și la Consiliul Județean.”

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Va urma!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/