Ce ar fi făcut jurnalistul Rareș Bogdan dacă PSD punea un premier care a stat după gratii?!

rares bogdan herculane

Europarlamentarul PNL îl apără pe prim-ministrul Florin Cîțu și consideră că „ipocrizia românească poate să ajungă la cote inimaginabile!”

Prezent la Băile Herculane pentru a prezenta moțiunea lui Florin Cîțu, „România liberală”, cu care acesta vrea să câștige șefia partidului, Rareș Bogdan s-a declarat mulțumit că niciun membru PNL Caraș-Severin nu a votat împotrivă, că au existat doar 5 abțineri și 93 de voturi pentru. Reprezentantul liberalilor în Parlamentul European a explicat încă o dată că nu vede nicio problemă în faptul că Florin Cîțu a stat în spatele gratiilor, în SUA, acum 20 de ani, sau că n-a suflat o vorbă despre asta. Rareș Bogdan a declarat pentru expressdebanat.ro că n-ar fi făcut mare caz nici dacă PSD ar fi numit un prim-ministru cu astfel de pată pe profilul moral. Nici acum, când e politician, nici înainte de asta, când era unul dintre cei mai vocali jurnaliști.

„Dacă era vorba de un premier care făcea asta la studii – pentru că din cadrul premierilor PSD, cu excepția unui premier de acum vreo 20 de ani, studiile sunt niște chestii destul de neclare la ei, nu prea au legătură cu cartea, poate cu cartea de joc majoritatea dintre ei – cu siguranță nu aș fi urlat. S-a întâmplat în urmă cu 21 de ani, într-o deplasare din SUA, unde legislația diferă de la stat la stat. Nu este o chestiune relevantă. Dacă era o chestiune ce ținea de o deturnare de bani publici, de furt din bani publici, de o chestiune vitală în actul de guvernare ca senator, ca deputat, ca ministru al Finanțelor, cu siguranță ar fi fost o problemă. Faptul că în urmă cu21 ani a făcut asta mi se pare cel puțin că ridică semne de întrebare. Am venit pe lângă Sarmizegetusa și mă gândeam la strămoșii noștri și chestiunea asta ca într-o țară ca România să faci un scandal monstru legat de faptul că omul a băut 3 beri în loc de 2 în SUA și a plătit și s-a căit pentru chestiunea asta. Mi se pare puțin ridicol. Ipocrizia românească poate să ajungă la cote inimaginabile!”, a spus europarlamentarul.

Nici măcar faptul că Florin Cîțu a ascuns sau a omis intenționat acest episod din viața lui n-ar trebui să-l împiedice să câștige șefia PNL ori să conducă în continuare Guvernul, mai spune Rareș Bogdan: „S-a căit prin faptul că a spus-o public. Nu a fost o faptă atât de gravă încât să trebuiască să o prezinte public. A omis sau a uitat ori nu a considerat relevant momentul unei rețineri pe autostradă din cauza unui consum de alcool în SUA, în urmă cu 21 de ani. Ar fi fost grav dacă se întâmpla în România, dacă nu ar fi venit cu o legislație pe care să o promoveze tocmai pentru a preîntâmpina consumul de alcool la volan și dacă ar fi avut vreun pic de doză de necunoaștere. El a vorbit sincer despre asta, a fost un moment-cheie al campaniei electorale interne, a fost un moment care a inflamat spiritele, dar cred că putea să lipsească și cred că nu a schimbat percepția în interiorul partidului asupra lui Florin Cîțu. Dacă economia României era în declin, dacă aveam o problemă cu conducerea Ministerului Finanțelor sau a Guvernului, dacă ar fi fost acuzat în acești doi ani de când este o persoană super publică, premier și ministrul Finanțelor, de vreo chestiune ilegală, aș fi spus ceva. Dar faptul că a gestionat un buget de câteva sute de miliarde și nu a existat o acuzație la adresa sa cu privire la corectitudine și la modalitatea în care gestionează banul public, mi se pare cea mai relevanță și importantă chestiune.”