CCIAT Timiș susține piața muncii printr-un proiect de 300.000 de lei

1000x100 (4)

Un nou proiect de finanțare europeană deschide porțile pentru 40 de IMM-uri din Timiș. Valoarea proiectului este estimată la 3 miliarde de lei vechi, bani de care va beneficia Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. 

300 de angajați în curs de specializare și 40 de IMM-uri vor fi cuprinse în proiectul „Resurse umane competitive pentru adaptarea la Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare în Regiunea de Vest”. Proiectul este realizat prin Programul Operațional Capital Uman „Locuri de muncă pentru toți”.

Proiectul se va desfășura timp de 18 luni, în perioada decembrie 2019-18 iunie 2021. Principalele obiective ale proiectului sunt: ocuparea forței de muncă prin sprijinirea dezvoltării competențelor, orientare profesională, creșterea competitivității pe piața muncii a IMM-urilor din Regiunea de Vest, parteneriate durabile între firme și angajați și locuri de muncă care permit dobândirea vechimii. Mai mult decât atât, se urmărește crearea unui context de lucru în care indiferent de vârstă să existe deschidere spre învățare și cooperare.

leader board 728 x 90 px

Proiectul a luat naștere în contextul digitalizării continue care schimbă mentalitățile în interiorul firmelor. Scopul este de a forma un grup de muncă specializat, care să servească potențialilor angajatori. Datele au fost înregistrate conform nevoilor angajaților care au completat chestionare în interiorul firmelor angajate în proiect.

***

Proiectul va fi prezentat printr-o conferința de lansare în 29 ianuarie, de la ora 12.00, în Sala CEDO a sediului din Piața Victoriei.