Cazurile de coronavirus au apărut în școlile lugojene! Doi elevi confirmați cu COVID-19 la Liceul Teoretic „Hasdeu”

Primul caz de coronavirus în unitățile de învățământ din Lugoj a apărut la finalul săptămânii trecute, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”. Este vorba despre o tânără din clasa a X-a care este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

Din fericire, fata nu a fost prezentă fizic în incinta liceului, ea făcând parte din grupa elevilor care a început orele de acasă.

Ca măsură de siguranță, începând de vineri, 18 septembrie, întreaga clasă din care face parte eleva a rămas acasă, urmând să desfășoare cursurile online, până se va stabili dacă tânăra a avut contact cu vreunul dintre colegi, în afara școlii.

Al doilea caz de infectare cu coronavirus a apărut tot la Liceul „Iulia Hasdeu” din Lugoj. Este vorba despre un elev din anul III la Școala Postliceală care funcționează în cadrul Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”. Tânărul în vârstă de 35 de ani nu a fost prezent fizic la cursuri, participând doar online la acestea.

În cazul în care numărul infectărilor într-o unitate de învățământ va crește, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș poate decide implementarea scenariului roșu, pe o perioadă limitată, cu ore desfășurate exclusiv pe platformele online.