Cazul Teracon, lecţie deschisă de „Aşa nu!“. 10 ani de bâlbe administrative la Caransebeş!

Lucrurile se complică în cazul Teracon. Primarul Caransebeșului spune că, în cel mai rău caz, investitorul se alege din nou cu terenul pe care nu a realizat nicio investiție de 10 ani de zile. Felix Borcean este contrazis, însă, de grupul PSD din Consiliul Local.

Lucrurile s-au complicat la începutul mandatului lui Felix Borcean, societatea Teracon ar fi putut ajunge în situația firmei Paco Leapeio SRL, care a pierdut dreptul de a mai demara investiții pe terenul cumpărat de la municipalitate pentru că nu a respectat clauzele contractuale. Cu societatea Teracon ițele sunt mai complicate, spune Borcean.

„Teraconul a cumpărat teren în 2008, ca să înțelegeți. De atunci a tot primit păsuiri, adică prelungiri la termenul contractului de vânzare-cumpărare, pe motiv că totuși va începe investiția. Când am venit la Primărie, contractul Teracon era în vigoare de 8 ani. La solicitarea grupului PSD în Consiliu, s-a pus la dispoziție lista cu situația juridică a firmelor care au cumpărat teren de la Primărie și ar fi trebuit să înceapă investiții pe acel teren. În afară de TMD Friction, care a cumpărat terenul la licitație, pentru că așa au solicitat juriștii firmei, restul firmelor, inclusiv Teracon, au achiziționat terenul în urma unor negocieri directe cu comisia desemnată de executivul Primăriei de la acea vreme. În cei 8 ani de zile, Teracon a tot prelungit contractul cu Primăria, adăugându-se tot felul de acte adiționale.

La începutul mandatului meu, în Consiliul Local s-a aprobat o hotărâre prin care Primăria reziliază contractul de vânzare-cumpărare cu Teracon pentru că nu a făcut nicio investiție pe acel teren. Asta însemna că Primăria reintră în posesia terenului și restituie banii pe teren investitorului. Eu, în calitate de primar, pentru că aveam o solicitate pentru acel teren de la firma TMD Friction, am încheiat un acord notarial cu reprezentanții Teracon prin care ne-am obligat la Primărie că, dacă în termen de 3 luni nu restituim banii pe teren, societatea Teracon reintră în posesia terenului. Prin semnarea actului de încetare prin revocare la notar, părțile revin la situația anterioară încheierii contractului de vânzare-cumpărare nr. 3607/2008. La scurt timp mi-am dat seama că nu este chiar în ordine acest acord și l-am contestat în instanță, dar se pare că Tribunalul Caraș-Severin decide că documentul este e întocmit corect. O să fac apel, iar dacă și Curtea de Apel respinge apelul, atunci terenul va intra din nou în posesia Teracon”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI: Jocurile politice de la Caransebeș, plătite din bugetul local! Gaura de peste 3 miliarde ar putea fi acoperită de TMD!

În replică, consilierul PSD Florin Bogdea spune că în momentul aprobării hotărârii din 2016, cu privire la revocarea contractului de vânzare-cumpărare cu Teracon, l-a întrebat pe primarul Borcean dacă votul înseamnă că trebuie restituiți banii către Teracon și Borcean ar fi spus că nu.

„Există un proces-verbal al acelei ședințe și se poate verifica. Noi am întrebat dacă revocarea contractului cu trei luni mai devreme de expirarea acelui act adițional la contract ar produce pagube la buget, adică să fie nevoie să dăm banii înapoi, și Felix Borcean a zis că nu. Oricum, ar fi un caz de discutat în instanță”, ne-a declarat Florin Bogdea, liderul grupului PSD din Consiliul Local Caransebeş.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/